-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Robbert, sorry Ph waarde van 4,7 zoals ik boven heb gezet, moet zijn Ph waarde van 4,2.
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert, het is goed om te lezen, dat ik tijdens de vergisting toch eierschalen of schelpen mag / kan gebruiken. Dit, omdat je schrijft, dat beneden een Ph waarde van 4,7 de enzymenwerking snel af neemt. Bij regelmatige metingen kun je… Read more»
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert, na een 3 tal melasse vergistingen, na 4 weken, bleken deze alle 3 ruim onder de Ph waarde van 4,2 te stoppen.( 2 stuks Ph van 3,8 en 1 stuks van 3,7). Ik denk, dat dit in de toekomst… Read more»
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Misbruik van mijn Alquitara op een paal .." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@bewust, leuk gedaan, heb je nog een vullinkje in je kolom gedaan? 😉
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "“Olleke bolleke”" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@bewust, je hebt er een mooi stukje vakwerk van gemaakt. M’n komplimenten. Ik denk, dat het destilleren van rum wel goed komt. Veel plezier met je nieuwe creatie.
-
de Scheider liked forum post "Easy Dutch Melasse Shochu" – 3 jaren, 7 maanden geleden
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert , bedankt voor je info, mocht het nodig zijn, pas ik het aan. Gr. Ad.
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert , mocht ik te laag zitten, zijn er dan nog hulp middelen om de Ph waarde op te krikken?
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert , helaas wel gedaan, ik laat dit voortaan achterwege. Bedankt voor je antwoord.
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert, welke Ph waarde is bij melasse na bv. 3 weken vergisting te laag?
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert, ik ben het apenstaartje of de “tag” voor je voornaam vergeten te vermelden bij de bovenstaande vraag, sorry.
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Robbert, ik heb de 1e en de 2e dag, enige uren een luchtpompje met een bruissteentje in mijn melasse vergisting emmer laten draaien.
Is dit gunstiger voor de vergisting? -
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Gisting start niet" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert, bedankt voor je uitleg, ik neem deze zuivering van melasse mee, voordat ik het geheel laat vergisten. Houdt eigenlijk ook in, dat ik eventuele bijvoeging van rietsuiker achterwege kan laten, omdat je ook boven vermeldt, dat het zachter in smaak… Read more»
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Gisting start niet" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@robbert, je schrijft, wanneer je melasse smaak overheerst, kun je beter tevoren de melasse zuiveren en koken.
Hoe zuiver je de melasse van te voren? -
de Scheider liked forum post "Sterke verhalen over Rum (en alchemie)" – 3 jaren, 11 maanden geleden
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bewust, verstandig bezig. Gezien je opstelling en terwijl je rustig destilleert, is mijn gedachte, dat de druk in je destilleer ketel of voor je thumper ca. 0,3 a 0,45 bar uit zal komen. Maar nogmaals, is een gedachte. Ik ben… Read more»
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@bewust, is het mogelijk om een manometer met een druk bereik tussen 0 en 0,6 bar of 0 en 1 bar te plaatsen?
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Japanse sierbloesem" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@robbert, bedankt voor je uitleg. Ik lees, dat het gebruik van de Japanse sierbloesem, mocht iemand het willen uitproberen, niet giftig of gevaarlijk is. Vind ik ook belangrijk voor de lezers op het forum. We kunnen er allemaal, alleen maar… Read more»
-
de Scheider posted a new topic "Japanse sierbloesem" – 4 jaren geleden
Heeft iemand een likeur recept van de Japanse sierbloesem. ( lijkt veel op de kersen bloesem). De bomen staan nu volop in bloei en de bloesem zal, zodra er wind en regen komt, uit vallen.Gr. Ad. image.jpg
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Thumper" – 4 jaren geleden
Beste Robbert, je maakt mij steeds nieuwsgieriger. Dit geeft mij des te meer reden om toch met deze (voor mij) nieuwe methode door te gaan en kijken, wat de mogelijkheden zijn. Je geeft een hobby’ ist als mij, toch een… Read more»
- Meer laden