Vond forum berichten leuk
RE: Zelf bouwen Hallo Peet, Goed plan om zelf een helm of hoed voor je 10liter boilertje te maken. Voor materialen kan je het beste terecht bij de oudijzerboer ende kringloopwinkel. Een potje, schenkkan of koffiepot ... |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc Nog even een paar dingen over de brandewijnen van druiven en de restjes van de wijnproductie: - Cognac is dubbel gedestilleerd vanuit witte wijn als basisproduct. Houtlagering zorgt voor de (licht) be... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Banaan met schil |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Ervaring met klaren? Help! @antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hi... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
1 jaar geleden |
RE: Ervaring met klaren? Help! P s wijn mag NOOIT!! In de vriezer . Dan wordt het verkeert ! |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
1 jaar geleden |
RE: professionele moderne " dunder " Acacia cornigera en robinia werden en worden delen van al vrijwel vanaf het begin gebruikt in produceren Van Rum . Of dat vroeger gedaan werd en te maken heeft met de DMT die in acasia voorkomt waardo... |
In forum Het Café (praathuis) |
6 jaar geleden |
RE: Bierlikeur @licasi je kunt het destilleren op een potstill waarbij je inderdaad smaak concentratie krijgt en meer alcohol . Hop is alleen venijn in destilleren. Het krijgt snel overhand. Dus met het brouwen moe... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Dadels macereren Leuk om dit topic te vinden... heb net een tweede maceratie 'geoogst'. Bij de eerste ronde had ik beschikking over een heel stroperige pasteuse massa van dadels. Die gemarcereerd met korianderzaad, ec... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Wel of geen extra schillen bij verlagen alcohol percentage @antonuithethogenoorden ik gebruik 1 liter 96% alcohol op de schillen van 10 citroenen. Na het ontrekken van de schillen, 1,6 liter (suiker)water (600 gram suiker). Door het mengen van de alcohol en s... |
In forum Likeuren |
1 jaar geleden |
RE: Browin @rinus55 zet er een zelfde recept qua suikers er naast in een grotere oplossing en een ander gist. . B.v. redstar. Fermentis, Bruggeman stook op zelfde manier af en proef . Probeer ook eens die " hi... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Limoncello met gember @maxievr je zou zeker met gember van limoncello een volwassenen drank maken i.p.v een huisvrouwen drankje uit de libelle . Maar hou rekening mee dat gember evenals gentiaan en hop producten zijn die ... |
In forum Likeuren |
1 jaar geleden |
RE: vergeten oude wijn stoken Heb de laatste jaren heel veel 'restwijn' gestookt. Mijn ervaring: 'garbage in = garbage out'. Het lijkt een leuk idee om matige oude wijn uit bijv. een bag-in-box te stokken, maar die bevatten heel v... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Uitdaging! Recept voor sugarwash, max. 1 ding bestellen. @bazzh al meerdere keren geplaatst; STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je 8 l... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: PH stabilizer @alchemist natriumbicarbonaat voeg je toe op meeting en nameten wanneer het voor ph correctie is als je het in juiste manieren doet neutraliseert ook de natrium dus geen bijsmaak. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten Vanwege wat vragen en leeswerk recentelijk over Bourbon begon ik in eerste instantie na te denken over het mouten van maïs, echter heb ik een kilo of 5 nodig en het idee van het drogen of eigenlijk ee... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |