Forum antwoorden aangemaakt
RE: enzymen Ja, zeker als er nog maar weinig alkohol is gevormd dan werkt de pecto-enzym nog prima. boven de 17% is het wel afgelopen. |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Gerst Idd @dre. Ierse whiskey is voor een deel van oudsher ook met ongemoute gerst. |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Peer nog suiker
|
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Peer nog suiker de begin SG waarde kan je prima meten met een refractometer. Tijdens de vergisting en aan het eind zal deze waarde afwijken omdat het inmiddels een mengsel van wter alcohol en andere producten is. Hie... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Peer nog suiker Je zegt dat je met een refractometer hebt gemeten. Is dit voor of na correctie die eind SG van 1030? |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Gist over datum nog gebruiken? Een gist starter maken met turbo gisten zo als hier boven is niet verstandig. De concentratie gist voeding is dan veel te hoog. Mocht als je de gisting gestart hebt het toch wat tegen vallen kwa snelh... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Uitstapje naar China en Mexico En hoe smaken de borrels nu? De mais en het gerst? |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Tafelbier Hoi Willem. ik heb geen recept helaas. Maar misschien kan je iets vinden over de 8 en 10 graden plato bieren uit Tsjechië. |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |
RE: Dennenlikeur Zo is het Chris, lekker eten uit de natuur. is gezond en geeft plezier. en das ook weer gezond. |
In forum Likeuren |
5 jaar geleden |
RE: Dennenlikeur Lekker hoor zirben schnaps. Had zelf de dennennaalden en wat jonge dennenappels met suiker weg gezet om siroop te maken. Dat was vorig jaar. vorige week kwam ik ze weer tegen met net wat neutraal klaa... |
In forum Likeuren |
5 jaar geleden |
RE: Begin SG bereken achteraf Home Distillers calculator pagina |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Saké (Japanse Rijstwijn) Nog zo'n weetje zoals oorsmeer verschil: de zweetklieren maken geen stinkzweet aan. Best handig in de tropen. |
In forum Bieren en wijnen |
5 jaar geleden |
RE: Neutraliseren smaak vergistingsvat. Dunne chloor doet het goed. wel goed na spoelen met heet water en ff laten uit dampen. Anders heb je het alleen verruilt met een vieze chloor smaak. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg) Jeetje Alchemist, wat heb je weer je best gedaan. Dank je wel hier voor. |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Welkom stokertje. Je kan ook deze kolom in potstill modus gebruiken lijkt het. Als je alleen water door de eind koeler laat lopen en uit de kolom de pakking haalt dan ben je er al. Veel plezier met je... |
In forum Stel je even voor... |
5 jaar geleden |