-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 koper heeft veel betere warmte geleiding , niet alleen in opwarmen maar ook geleidelijk opwarmen rondom . Daarnaast bij temperen reageert temperatuur ook sneller in koper. Rvs houd enorm warmte vast is moeilijker daardoor te temperen . Koper heeft… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 oude foto uit oud stookboekje uit 80er jaren .
En dit werkt gewoon prima. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@arjen tijdens hoofd loop wordt de inhoud van ketel minder naarmate je vordert. Dat wil zeggen dat daarin bij zelfde energie temperatuur oploopt . Hogere temperaturen komen zwaardere stoffen ook mee . Dat is nog niet tails dat is nog… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase maakt niet uit of je nu net een alambiek of t500 werkt . 75 liter van 8 % betekent gewoon dat er een totaal van 6 liter alcohol zou moeten zijn . Of het nu 15 liter van 40%… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 8 maanden, 3 weken geleden
@prins he kunt beter natrium bicarbonaat erdoor roeren . 4 gr per liter en daarna opnieuw overhalen. Dan krijg je een betere alcohol. Ga je citroenzuur gebruiken ( 2 gr per liter ) dan haal je het scherpe weg en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 8 maanden, 3 weken geleden
@prins zure appels bevatten inderdaad veel zuur . Zuur gaat binden met deel van alcohol en gebruikt ook andere stoffen om binding aan te gaan. Je kunt ook mengen met wijnsteenzuur of citroenzuur voor zelfde effect. Je vervult eigenlijk de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo het snel omhoog gaan betekent dat je inderdaad snel van jou olien af bent naar ook inderdaad veel van jou lage foezels en vezels. Dus de fijnere aromas ben je meteen kwijt.
Je kunt beter receptuur dan daarop aanpassen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo hals en brug meting zijn beide nodig. Inderdaad voor beginners die heldere alcohol maken voor wat macereren, en essences mengen en roeren is kun je leuk uit de voeten. Wil je echt gaan voor brandy , whiskey, rum e.d…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo 86 -88 graden of hoger komen de meeste juist zwaardere oliën mee die neerslaan. Door daaronder te blijven zal blind slaan minder Gauw gebeuren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
Op foto oud experiment. Koffie apparaat van paar euro in kringloop . Zit al warmte regelaar ( vermogen regelaar) in .Met gekoelde kolom van 32 inch. ( Dus Standaard maat ) Geeft 95% alcohol . Exact als de T500 met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb paar van die t500 paar jaar geleden gedaan. Niet alleen die bodemplaten maar ook alambiek en kolom . Ook flow metingen gedaan daarmee ook dingen berekend. Met gaschromatograaf ook checks gedaan op verschil voor en na. (… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@arjen de citroenschil heeft uit jou lijstje de meeste olieën. Je zou minder kunnen gebruiken of jou temperatuur iets kunnen aanpassen? Waardoor de olieën minder overkomen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@stokerke als je minder ombouw werk en een zeker betrouwbaarder apparaat wil kun je ook gelijk een boiler opbouwen .of kijken of er een alquitara wordt aangeboden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@stokerke als je smorgens om 10 uur begint dan stookt deel 1 smorgens en deel 2 smiddags. Of 1e overhaal smorgens en 2e smiddags.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase uit 75 liter 500 ml is toch wel extreem weinig. Wat is fout gegaan ? Vergisting? Of damp lek in stook ketel ? Geen goede koeling waardoor meeste alcohol is verdampt ? Als je in 75 liter 8 %… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
Op een draaibank ken je koper plaat inspannen en met een staaf rond met een bol erop geslepen het in vorm forceren. Staan genoeg filmpjes op youtube hoe je dit kunt doen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@stokerke een bol boven op de alembiek staat mooi maar de hals boven is dan weer te krap. Verhouding moet kloppen. Wat ik bedoelde Een koperplaat forceren als een soort trompet en deze in de alembiek solderen daar onder een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 8 maanden, 3 weken geleden
@theresa que sera sera
- Meer laden