-
RuMo antwoordde op het onderwerp "klimaatkast" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz ik ben jaloers met zo’n Mancave.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "klimaatkast" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@bazz heb je de zoek functie al geprobeerd want er is al heel veel over een klimaatkast op het forum gezet. Ik heb zelf een ITC-308-wifi thermostaat de wifi is een leuke aanvulling.
-
peter hermple antwoordde op het onderwerp "nieuw hier" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@bazz wat bedoel je hihihi
-
SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@bazz Dank!
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren geleden
@bazz zolang je bij de ketel blijft tijdens het stoken heb je de veiligheid zelf in de hand. Maar zoals Robbert al zei, met gas kun je veel directer de vlam en dus de temperatuur regelen. Daarbij scheelt het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren geleden
@bazz elektrische is niet handig. Het reageert traag op verhogen en verlagen can temperatuur.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren geleden
@bazz stook methode is niet aantal keren overhalen en alleen temperatuur maar ook de inrichting van de ketel. Gebruik je een goede ketel met kolom of helm of zo een hobby t500 ding ? Stook je op brug. ,hals vloeistof… Meer lezen»
-
KarloJ antwoordde op het onderwerp "30L handgemaakte koperen ketel te koop" – 3 jaren geleden
@bazz jup lekkage door niet slim gebruik van de juiste tape/ deeg. “Leergeld/drank” voor de engelen zeg maar 😉
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren geleden
@bazz rustig aan de eerste overhaal doen, met name met vlammen die een klein oppervlak beslaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren geleden
@bazz als je op 1003 afstookt heb je kans op carameliseren van nog aanwezige suikers en dat zou eventueel mee kunnen komen met smaak . Het is daarom beter om alles te laten uitvergisten . Zijn er redenen om toch… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren geleden
@bazz Ik heb bakkersgist gebruikt en dat vergist prima, had uit 1 vaatje melasse (zonder toevoeging van rietsuiker) een kleine 5 liter opbrengst van 45%. Zelf ben ik qua smaak iets meer te spreken over een Saison gist, die… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 1 maand geleden
@bazz
ik heb aan 50% Rum het volgende toegevoegd:
zoethout, piment, kaneel jeneverbes, ster anijs en koriander
gelagerd op kersenhout en walnotendoppen.
De verhouding moet je zelf naar smaak uitproberen.
Cheers, @ndré 🥃😎 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 1 maand geleden
@bazz
dit is na het stoken (marcheren)
ik heb het aantal ingrediënten van een recept,
ik zal het eens opzoeken
groet, André -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 1 maand geleden
Hallo @bazz.
Aan mijn whisky voeg ik niets toe, ik zet het op eikenhout met walnotendoppen.
Aan de rum voeg ik wel kruiden toe om een spicy rum te maken.
Bijvoorbeeld peper, kruidnagel anijs kaneel en nog een aantal,
Groet, @ndré -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoe goed te filteren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@bazz Hieronder de samenstelling van verschillende soorten mineraalwater, ik had dit een tijdje terug uitgezocht om te kijken naar het droogrestgehalte voor een soort van Whisky handleiding. Hout afspoelen is zeker raadzaam, minder smaak bij hout komt meestal vanuit… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoe goed te filteren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@bazz Uit eigen ervaring weet ik dat niet al t bronwater laag in mineralen zit, Spa Blauw is een veilige keuze.
Anderzijds kan t fijnstof van t hout zijn, goed afgewassen voor gebruik? -
Lambik antwoordde op het onderwerp "Hoe goed te filteren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@bazz Actieve kool gebruik je bij mijn weten alleen om de alcohol zuiverder (minder bijsmaakjes) te maken. Dit staat los van de helderheid. Bij Whisky en rum verlies je hierbij dus smaak, ook de lekkere smaakjes. Lijkt mij niet gewenst. Indien… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoe goed te filteren" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@bazz Welk water heb je gebruikt om te verdunnen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoelang hout in fles laten zitten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@bazz Hoi Bas, zoals vele dingen in deze hobby is er geen gouden standaard te hanteren, de tijd die nodig is afhankelijk van; Type hout, houtsoort, eventuele voorbehandeling, eerder gebruik (trekt bijvoorbeeld tannines eruit). Gewenste hoeveelheid houtsmaak in het… Read more»
- Meer laden