-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert , ik denk dat ik het snap. Dat stippel lijntje in de Bonne Chauffe op de tekening was altijd wat vaag voor mij, maar dat is dus een door lopend buisje wat normaal rechtstreeks naar de koeler zou gaan…. Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Robert, maar wat gebeurt er met de damp uit de première chauffe, komt deze in de Bonne chauffe of gaat deze alleen door de Bonne chauffe en dan rechtstreeks door naar de koeler. Dat vloeistof leidinkje , terug naar de… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ndre ,haak ik hou het even bij een Hertog Jan bockje
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Ja, je krijgt er heerlijk zachte drank van met veel smaak en dat is wat ik graag wil. Ik zou trouwens ook nog wel eens met zo’n Charantaise opstelling willen stoken. Weet alleen niet hoe het tweede vat er van binnen… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Vanmiddag met Haak een klein soep rondje door mijn drankjes gedaan.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ndre , zoals Haak al zei in Woubrugge een goed adresje voor appel en appel/peer sap. Heb je vast al van hem gekregen. Even 2 en half keer stoken en je hebt de lekkerste Calvados.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
Ben verder niet van dat Amerikaanse gestook. Zegt mij niks.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert , ik doe de hearts, dus het lekkerste wat ik heb in de thumper als ik bijvoorbeeld een appel voor de 2de keer stook. Ben daar eigenlijk altijd erg tevreden over.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@haak, ja de Calvados van die appel/peer valt erg goed in de smaak. en dat koper…..je weet waar mijn huis woont.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert , sleedoorn en de kruiden die daar al een nachtje in door gebracht hadden. Ben nogal een thumper stoker.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Welke kruiden worden er nu precies bij het bereiden van GIN gebruikt?" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@robbert, voor het eerst ook een gin gemaakt met de door jou genoemde kruiden en sleedoorn. Heb dit een nachtje laten staan in de alcohol en toen mijn weckpotje voorverwarmd en gestookt. Het is behoorlijk kruidig geworden moet ik zeggen,… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@haak
Haha, niet stiekem anders stond het niet hier. -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist, dat moet lukken met 160 liter sap
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@haak, ja zo heb ik het ook gedaan. De vlierbloesem door de cider roeren die je wil bottelen. De rest gewoon stoken. Heb ook maar even weer wat sap gehaald om wat te maken. 5D19C41E-6253-42FA-A709-A583B96EEC69.jpeg
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Ik heb ze denk ik een beetje te vroeg geplukt en dan krijg je de pitten er bijna niet uit. Zag gisteren dat er nog veel aan de struiken zitten en ze zijn nu een stuk rijper dus ik ga een… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Hoi @wiliam laat jij die pruimpjes gekneusd en zonder pit in de drank hun best doen of kunnen de pitten er bij blijven. Ik heb een paar weken geleden een kilootje in de diepvries gelegd om wat mee te gaan… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Het worden eierschalen van de eitjes van het ontbijt ipv Calcium Carbonaat en niet wat ik net schreef Calciumsulfaat want daar haal je de Ph nog verder mee naar beneden.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Robert, goed om te lezen dat de Ph niet onder de 4,7 moet komen. Ik heb sinds 3 dagen ook een vaatje molasse staan te vergisten en had een start waarde van 4,9 dat leek mij wel goed. Nu net… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@pikketanus en concha, sorry zal natuurlijk zo zijn een 2de overhaal de zuiverheid verbeterd. Ik zou het zelf ook is kunnen proberen bij de suikerwash van afgelopen week. Doe eigenlijk bijna niets met neutrale alcohol maar toch….
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@concha , 92% is toch mooi. Waarom wil je nogmaals stoken? Je kan terug mengen en dat moet je zeker doen voor de veiligheid als je nogmaals wil stoken maar wat is de meer waarde?? 3% hogere alcohol ??
- Meer laden