Forum antwoorden aangemaakt
RE: Wie stookt met een kolom Ik ga morgen zo een Tomatenpuree wash stoken. Hier vindt je zo een calculator: Naar aanleiding van die calculator heb ik een vraag. Is er een topic wat de goede samenstelling is van een suikerwash op... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Ik ga morgen zo een Tomatenpuree wash stoken. Hier vindt je zo een calculator: |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Kolom hoogte , vulling en koeling heeft invloed op alcohol percentages . Daaruit concludeer ik dat ik niets verkeerd doe met raschiringen in de kolom en extra koeling buiten de kolom iets onder de bru... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Hoe hoog en hoe breed is de kolom op uw T500, en wat zijn de verdere karakteristieken van de kolom. Kan je daar eventueel een afbeelding van sturen naar wal punt hen apestaart be. Als ik de koeling ... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
Wie stookt met een kolom Ik zou graag ervaring uitwisselen met mensen die met een kolom stoken. Misschien ben ik verkeerd maar ik denk dat stoken met een alambiek niet vergelijkbaar is met een kolom. Mijn kolom heeft bovendie... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Kolom met deels extra koelmantel Waarom turbo gist weglaten, wat is er mis mee? Welke gist stel je dan voor, bakkersgist? |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
Kolom met deels extra koelmantel Ik probeer hier mijn situatie te schetsen. Ik stook in een koper kolom van totaal 62cm hoog, een verticale rechte dunwandige koper buis van 3cm, met iets onder te top een dubbele wand van ruim 10cm wa... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Een eenvoudige suikerwah (suiker, water, tomatenpuree, bakkersgist) is het eenvoudigste, goedkoopste en meest efficiente. Hoezo tomatenpuree, waar is dat goed voor? Ik heb bij Brouwland in Beverlo ee... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Monoblock, Ik gebruik een rechte verticale kolom van 40cm hoog die boven de ketel staat, dat is geen alambiek. Wat versta jij onder een suikerwash, Monoblock? |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen De ketel is een biervat van 30L. in de koper kolom van 40cm hoog zitten voor de helft rachiringen in glas. De kolom staat in een silicone stop met een gat waarin de kolom passend in vastzit. De kolom ... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Allemaal bedankt voor de goede raad. Ik ga eerst die fles met ongeveer 4 liter van de 2de run open zetten. Hopelijk zakt het vol% niet te veel. |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Oorspronkelijk is het allemaal mislukte fruitwijn van verschillende en gemengd fruit waarvan sap verkregen is door persen of pulpgisting. De gebruikte gistsoort is hoogstwaarschijnlijk gewone Bourgogn... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Momenteel staat het distilaat van de 2de run in een mandfles in de kelder. Om die een beetje te verzachten moet ik die dus open met een doekje erop een paar dagen buiten zetten zodat de Acetaldehyde e... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Hey Walter, verdunnen tot 30% en eventueel 1 tot 2 gram bicarbonaat per liter eronder roeren. Uiteraard even laten staan. Hoelang is even laten staan, een dag, een week, een maand? |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Dag Lambiek, Dus eerste stook terug verdunnen tot 30% Hoelang laten staan na de verdunning? Zorgt die backing soda (natriumbicarbonaat) eveneens voor een zachtere smaak en hoeveel gram per liter. Kan... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |