Forum antwoorden aangemaakt
RE: mout koelen gemaischt maar niet gekookt daar wilde ik net mee beginnen toen k..telefoon ging. Verse bakkersgist. Ik heb de gok genomen koud water er bij afgedekt laten staan. bij thuiskomst gemeten heb een sg van... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Vraagje over suiker vergisting Beste Catnip, Bedankt voor je reactie. Het SG voor vergisting was 1116 en nu 1055 = 61 * 0,315 = 19,215%. Dit zijn rekensommetjes die ik gewend ben van het bierbrouwen. Er zit een fout in uw berekeni... |
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: een test met biergist Op 31 december heb ik aan de suikeroplossing van 100ml de mini starter sterke biergist van 11ml aan toegevoegd. De vergisting ging maar traag op gang, had er voor de zekerheid enkele grammen bakkersg... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Wat stook je dan, suikerwash, wijn of nog iets anders? Wat versta je onder vuil? Uit mijn kolom komt glashelder kleurloos vloeistof. |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: een test met biergist Mijn suiker oplossing van 1100 is toch een beetje te sterk, want het komt heel traag op gang. Heb de oplossing vandaag verdund naar 1050. Wordt vervolgt. |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Heel rare constructie. Is die kolom op het vat leeg? Waar dienen die horizontale dunne buisjes op de kolom voor? Hoe gaat de flow van de alcohol damp in die 2 verticale delen links? De meest linkse i... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: een test met biergist De oplossing van 100 ml die ik nu gemaakt heb bevat 26,1g suikewater is evenredig aan 8 kg op 25L Beiden hebben een SG van 1100. Een chromatograaf heb ik niet en kan dus niet zien wat er door de gist ... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
een test met biergist Voor mijn volgende stooksel wil ik eens een test doen hoe diep biergist doorgaat. Als biermaker beschik ik over een uitgebreide gistbank waaronder één die éénmalig is uitgebracht door Whyeast, de Flan... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Hier een foto van mijn zelfgemaakte kolom Dit is een detail van de extra koeling op net onder de brug Het koelwater gaat eerst naar de bovenkant in kolomkoeling dan naar de damp koeler onderaan |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Koper en roestvaststaal? Mag je een kolom vullen met inox wol (afgekookt nieuw schuursponsje) bij gebrek aan glas rashig ringen voor meer reflux te bekomen. |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Dus is kunnen koelen op de kolom, net voor de brug een goede zaak en niet nadelig voor de smaak. |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom zelfgemaakte (of wat bakkersgist als ik haast heb ) en hoe zit het met de hoeveelheid voedingszouten voor een vlotte vergisting. |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Ik gebruik 1 tomatenpuree potje van 140gram, 1 citroen en 5kg suiker per 20L. Zo moet ik niets afwegen en bekom ik een mash van ongeveer 23L. Ik vergist op 22 a 23°C in mijn gistkast.De meer ervaren l... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Ik wilde oorspronkelijk de turbo-8 van Brouwland gebruiken maar die wordt hier afgeraden, in verband met bijkomende smaken. Ik heb een gistbank met hele goede biergisten en wil mijn sterkste gist inz... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |
RE: Wie stookt met een kolom Jeroen, lees mijn vragen hierboven eens en misschien heb je wel antwoorden voor mij waar ik verder mee kan. Want wort laten vergisten zal niet hetzelfde zijn als water met suiker en tomatenpuree. Nog ... |
In forum Mijn installatie |
6 jaar geleden |