Forum antwoorden aangemaakt

RE: Van graan tot vat: zelf mouten

4 a 5 dagen.. maar er wordt een hoop beweerd op het Internet. Bij gebrek aan ervaring is het nu wel mijn bron van informatie. Uiteindelijk is mouten niet anders dan het laten ontkiemen van zaden met ...

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Even op bezoek bij jou in het whisky topic. Indrukwekkend maischschema ook. ( zijn die enzymen dan niet al lang kassiewijle?) En ook een paar nieuwe dingen geleerd. Ik snap je wel als het gaat om nie...

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Even op bezoek bij jou in het whisky topic. Indrukwekkend maischschema ook. ( zijn die enzymen dan niet al lang kassiewijle?) En ook een paar nieuwe dingen geleerd. Ik snap je wel als het gaat om nie...

In forum Recepten

5 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Arak en Murmillo, bedankt voor de interesse. Op de foto is natuurlijk niet alles te zien. Ik heb besloten om net als met kiemgroemte, het water elke dag te verversen. Ook omdat ik geen beluchting gebr...

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Van Keuleman tot Guvelinger

Stierke bedankt. Ik had de Keuleman toevallig net opgezocht omdat ik het voorrecht had om hier een eau-de-vie van te stoken, hele fijne appel!

In forum Het Café (praathuis)

5 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

He bah. 4e foto moet dit wezen:

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Ik ben de beroerdste niet.. Bio-boekweit zonder kaf Niet bijzonder uitgesproken bio maar wel boekweit mét kaf.. en met extra biologisch materiaal zoals steeltjes, stokjes, gerst, haver, zonnebloemp...

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Tijd/temperatuur

@postbode30. Wellicht ben ik toch wat vooringenomen omdat ik met mijn beginnersvragen ook bij Robbert ben geweest. Dat basisboekje waar Robbert het over heeft is geloof ik bij iedereen anders en ik we...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Aangezien het toch in de lijn der verwachting ligt heb ik toch maar een poging ondernomen om boekweit te laten kiemen. Op internet is er vrij veel te vinden waaronder dit artikel: Een jaar geleden ko...

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: 5 liter whisky maken

Een positieve /negatieve jodiumtest zegt alleen iets over de vrij beschikbare zetmeel dat opgelost is in de wort. Zetmeel kan door verkeerd maischen onbereikbaar zijn door de enzymen. (Ingekapseld bi...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Dat klopt. Alleen kreeg ik het niet voor elkaar. Zeer onregelmatige kiem. Het is idd typisch dat het schilletje soms niet eens nodig is. Ik kom ook vaak halve gerstekorrels tegen die geen kaf en worte...

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Alchemist, Kees22, (en Arak) bedankt voor jullie reactie. De paden die ik kies zijn inderdaad kronkelig en misschien soms wat onoverzichtelijk. Het duurt daarom ook best lang voordat ik een goed resul...

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Bron: Grunneger whisky Waar een groot deel van het graan al op Grunneger bodem wordt verbouwd én gemout komt het straks ook als fles weer aan land op dezelfde plek. Het zal die Schotten toch een hoo...

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Maiszena

Maizena is een polysaccharide, een enorm groot en vertakt glucosemolecuul/ polymeer. Het zwelt enorm op in water en bij verhitting wordt het nagenoeg een vaste stof. Het heet niet voor niets stijfsel....

In forum Stookforum

5 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

There is only one thing in the world worse than being talked about and that is not being talked about. Even creatief gedacht: Je zou zo'n handheld smoker misschien wel in kunnen zetten om de rook dire...

In forum Recepten

5 jaar geleden
Pagina 11 / 23