Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Christian4279

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Christian4279

@christian4279

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 2
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @moonshine-maniac In de buurt van het Parijs van Nederland, dat kan maar 1 stad in Nederland zijn wat in het zuiden van Limburg ligt 😉

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudyvanr  Begin SG van 1080 en eind van 992 Berekent 11,8%?? Resultaat 11 liter van??? % Gestopt rond de 25 % Het zit in 2 ballon flessen. Als. Ik daar de alcohol dobber  in gooi en van die 2 het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Welkom Maniak,
     
    Altijd goed om meer Zuiderlingen te zien, en wat RuMo ook al vraagt.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @vermeer Dan ga er maar vanuit dat je de vloeistof binnenin hebt horen koken, het gebruik van kooksteentjes zorgt voor een gelijkmatigere kook waardoor er ook minder met horten en stoten uitkomt. Toegegeven kooksteentjes of dergelijke wordt wat weinig aangehaald…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @vermeer dat ligt eraan wat het geluid is, zonder kooksteentjes willen ketels nog wel eens een kloppend of puffend geluid maken, als de ketel een aria zingt adviseer ik niet alles wat eruit komt in een zit te proeven.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @vermeer de temperatuur van de damp is afhankelijk van de samenstelling, lees alcohol versus water (pure alcohol 78 en puur water 100 graden). De eerste overhaal met een potstill achtige ga je niet redden om de 96% te halen. Dus…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Welkom Vermeer,    Het verwijderen van de voorloop (of foreshots in Engels) dient te gebeuren bij de laatste overhaal die je doet, ga je twee keer destilleren dan is het bij de tweede keer. Buiten methanol die als eerste overkomt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @robbert het was maisgries, denk iets ouder aangezien t nog een paar maanden houdbaar was (afgelopen vrijdag gekocht en net de verpakking bekeken).   De mout zal het probleem niet zijn geweest, het aandeel gerstemout dan, de gemoute rogge ben…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Ik weet niet wat er voor verbetering vatbaar is, de wort proeft in ieder geval zoet genoeg ondanks een gitzwarte jodiumproef (vals positief door bèta glucaan uit de rogge?).   Het laatste stukje afkoelen is begonnen en dan gaat deze…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Mijn eerste Kruidenlikeur" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Om redenen die ik niet begrijp lijkt de zetmeelomzetting niet plaats te vinden, ik heb nog 2 kg extra mout toegevoegd maar er gebeurd weinig lijkt het 😑 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    De chagrijnige, oude en nog iets uil heeft misschien toch gelijk. Het eerst koken van het water, toevoegen van de maïs (en de stinkende pot) maakt het verwerken makkelijker en dit is de meest vloekvrije poging met maïs werken. Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @robbert Las dat al hoe t vroeger ging met zuren toevoegen om zetmeel omzetting te realiseren, heb alleen citroenzuur en melkzuur liggen sowieso.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @robbert Chagrijnig en oud sowieso, wijs zijn de meningen soms over verdeeld.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Een lief vogeltje fluisterde me in dat het ook wat makkelijker kan, met name om de hoeveelheid tijd met de brander te verminderen en de kans op plakkerige zooi of aanbranden te verminderen.    Water aan de kook brengen, maïs…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    Vanwege wat vragen en leeswerk recentelijk over Bourbon begon ik in eerste instantie na te denken over het mouten van maïs, echter heb ik een kilo of 5 nodig en het idee van het drogen of eigenlijk eesten begon me…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Als oefenronde kun je ook deze pakken, deze week in de aanbieding.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon uit mais siroop" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 ik denk dat die wang siroop te ver van smaak gestript is om er iets whisky-achtigs van te maken. Moutextract (ook de varianten van Stookwinkel en concullega’s) zijn duurder dan mout wat weer duurder is dan graan.   De…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Altijd een stripping run?" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @arta380 Schrijf je ook de smaken op die je proeft in het begin, na een week, twee weken en het mag wel iets langer trouwens. Zelfs na drie maanden op een vaatje laat ik het nog een drie a viertal…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz tom182

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 18 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens