Forum antwoorden aangemaakt
RE: (Duitstalig). Heeeeel veel lekkere Oostenrijkse likeur en andere drank recepten @daeno79 Danke schΓΆn. Ik ga er zeker een aantal proberen .... nogmaals dank u voor de link. |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit? Een stevige beveiliging aan uw kraantje. π Dat probleem had ik ook. Opgelost door stookvaten zonder kraantje. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects De meeste kruiden heb ik wel gevonden bij Pit & Pit maar genepi hebben ze niet. Ken jij een andere verdeler? Paardebloem kan je kiezen tussen de wortel of het blad. Ik denk dat het de wortel is. ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects @robbert Dank u voor de snelle reactie. |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects Ik ben bezig om alle kruiden te verzamelen (=kopen). Kan je iets extra zeggen over die Alpen Licor? Dat geeft toch een extra meerwaarde als je dit als een cadeau geeft. Op hoeveel % alcohol wordt dit... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen π @maart229 Na een 2 tal dagen ontluchten in mijn weckpot van 5l, verdeel ik deze in een aantal flessen wijnflessen van 750ml met schroeftop. Plak er een sticker op met de datum wanneer deze gemaakt is ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen π @maart229 Momenteel is dit mijn recept: - 5 kg suiker - 8 gram citroenzuur - 70 gram havermount - 70 gram droge bakkersgist- 25l water In een grote kookpot, doe ik 3 l water en breng deze aan de koo... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen π @maart229 1. Bij de eerste run (ruw stook), zet je de temperatuur rond de 65 graden. Je wilt zo snel en zo veel mogelijk alcohol distilleren. Bij de tweede run (of laatste run = fijnstook) is de temp... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
Gemberlikeur Een tijdje geleden was ik gestart met volgend recept uit een boek: 25 gram gemberwortel 8 gram natriumbicarbonaat 200 gram suiker 750 ml alcohol van 40% ca 125 ml water toevoegen tot 1l water. De po... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: T500 Reflux goede keuze? Een jaartje geleden, heb ik als beginneling, ook een T500 aangeschaft. Mijn bedoeling was ook om zuivere alcohol te maken en deze dan te gebruiken om likeuren te maken. Ik ben zeer tevreden van de T50... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Spoelen ontsmetten en rijpen in flessen @ghost Ik denk dat je beter 3 emmers van 25 l aanschaft. Dan heb je de keus om ze allemaal ter gelijk te laten gisten of een paar dagen er tussen. Als je maar 1 emmer hebt, duurt het ongeveer 2 weken ... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Maceraat van hard fruit @robbert Dank u wel voor het snelle antwoord. |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
Maceraat van hard fruit Als je een stookwijn maakt waarbij een harde pit in zit, moet je deze steeds verwijderen. Is dit ook zo als men een maceraat maakt? vb. van dadels? Voor de nieuwsgierigen hier is het recept dat ik gr... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Wie kan/wil mij helpen opstarten @theresa Ja, daar zit ik ook op te wachten nu de corona milder is. Zou super tof zijn. |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hoi ik ben kevin Heb je al eens gezocht op suikerwash/bakkersgist op dit forum? Dan vind je heel wat info hierover. Een goede link is Recept suikerwash Dit zal je alvast helpen. |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |