Forum antwoorden aangemaakt

RE: Aalbessen stoken

Ik had 2,5 kg aalbessen gekuist en deze gekookt met 3 liter water. De PH mat 1,56 met een SG van 1020. Zeer weinig en ik heb in totaal 3 grote soeplepels natrium bicarbonaat gebruikt om de PH op te kr...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

@psycat Maar eerst alles wat te maken heeft met noten: notenlikeur, nocino, ....

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Kersen advies

@houthakkertje Het is altijd handig om even de zoekfunctie te gebruiken. Daar vind je zeker al een aantal antwoorden. Onlangs heb ik een deze link gevolgd om aardbeien likeur te maken. Het is geen des...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: sorry

Als je veel wilt schrijven, kan je beter Word of een andere eenvoudige tekst editor gebruiken. Zo kan je regelmatig uw werk bewaren. Eénmaal het af is, alles selecteren en kopiëren naar de website en ...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Op een zonnige zondag gin uit de thumper

Amaai, en dit op 2,5 jaar, knap. Dat zijn toch allemaal pareltjes, unieke stukken. Daar mag je best fier op zijn!!!

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Op een zonnige zondag gin uit de thumper

Mooie opstelling! Hoeveel liter kan er in jouw stookketel?

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Kokos schaafsel

@brandt-r Zou er een lijst van fruit en kruiden bestaan welke je moet macereren op lage op hoge alcohol percentage en welke op koude of warme temperaturen (55 graden) ? Dat zou wel echt handig zijn.

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Voorstellen

@lemmy Bedankt voor de update!!! Ik ga morgen ook een nieuwe suikerwash opstarten en deze keer ga ik havermout gebruiken ipv DAP. Nog een paar dagen wachten en dan kan je stoken en vergelijken. Nieuw...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: waarom 2 x stoken?

Inderdaad, je moet voor de 2de stook de alcohol verdunnen. Ik had ergens gelezen dat dit onder de 45% moet zijn. Anders is er kans op brand of ontploffings gevaar. Dus met 40% zit je wel goed. En de k...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

@glennfiddich Ik heb deze week ook die absinth gemaakt en heb dezelfde ervaringen die jij had. Maar ik heb het nog nooit gedronken, dus het zal effe wennen worden.

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Voorstellen

@lemmy Ik heb nooit turbo gist gebruikt. Momenteel gebruik ik op 25 l water: - 5,5 kg suiker - 8 gram citroenzuur, om suiker te inverteren. - 10 gram DAP - 70 gram bakkersgist Maar ik ga ook eens pr...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Voorstellen

@lemmy Wel, ik was ook van plan om deze methode binnen 2 weken te gebruiken. Dus, ik ben wel nieuwsgierig naar jouw bevindingen.

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Denkfout ??

Ik gebruik ongeveer dezelfde formule. Bekijk het tabblad "Verdunnen met suiker", ik heb jouw gegevens ingevuld in het bovenste blauwe gedeelte. Bij het ingeven van suiker heb ik moeten gokken en kwam ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

3 jaar geleden
RE: Abinthe, recept van Tiny projects

@robbert De methode die jij gebruikt is via het au bain marie principe. Zijn er andere methodes? Ik denk vb het maceraat in een oven van 50 graden plaatsen. (afgedekte glazen pot) Bedankt voor de tips...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Abinthe, recept van Tiny projects

Hallo, Eindelijk alle kruiden gevonden voor het maken van een abinthe. Nu staat er een dubbele hoeveelheid te trekken in een 3l pot. Bij het bekijken van de film had ik een paar vragen. - 60 procent a...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 6 / 11