Forum antwoorden aangemaakt
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist. Wegens tijdgebrek heb ik mijn laatste sugarwash (met still turbo 8) pas na 10d uitgisting gestookt. Het vat stond dus buiten in de koude braaf te wachten op mijn beschikbaarheid. Ondanks dat ik active... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Baileys Wat een heerlijk forum toch. Bijna elke dag worden er oudere topics geupped waardoor de heerlijkste recepten tevoorschijn worden getoverd. Nog eentje voor mijn receptenboekje met notie van hoogdringe... |
In forum Likeuren |
6 jaar geleden |
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist. Pffff, niks spannend dus. Zolang de lever maar gezond blijft en we nog lang mogen genieten van lekkere brouwsels. Succes met de ingreep! |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist. Goede absinthe is moeilijk te vinden. J moet tegenwoordig al richting oosten naar onze vrienden in de balkan ofwel naar een dorp ten noorden van Leeuwarden, de stad bij uitstek dat al ver richting Ijs... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist. Met deze voorraad moet je niet wachten op de zon en kan je elke dag zomer vieren. Boeiende foto. Leesvoer, mechanica en drank.....buiten af en toe wat vrouwelijk aandacht heeft een man feitelijk niet ... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist. Wanneer ik terug wat voorraad vuurwater heb (dry gin, rum uit recept van dit forum en gewoon spul mbv still essences) ga ik dit bovenstaand recept uitproberen en mij focussen op natuurlijkere vergisti... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Problemen bij het distilleren en de oplossingen ok ik volg mijn leermeester. De sugarwash was reeds zo goed mogelijk geklaard mbv kieselsol, die ik 3 dagen zijn werk heb laten doen en had reeds overgeheveld om van die drats af te zijn. Eenmaal vold... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Problemen bij het distilleren en de oplossingen Hi beloved stookertjes, ik heb een vraag over calciumcarbonaat. Ik heb 5dagen geleden mijn sugarwash geklaard en de volgende dag 3 gr/l calciumcarbonaat toegevoegd met de bedoeling deze de volgende da... |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Odin's Gin Ik heb momenteel een klassieke sugarwash staan borrelen. Heeft het enig nut om na het klaren gin ingrediënten toe te voegen zodoende de alcohol na de eerste stook reeds een lichte ginaroma heeft? Een ... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Kolom met deels extra koelmantel Ikzelf stook in batches van 10 liter en beschouw de eerste 250 ml als voorloop. Nadien neem ik cuts van 200 ml, meet telkens het alc% en stop bij 40%. Na de run begint het ruiken en proeven en scheidt... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Alco hol is erg scherp van smaak wat kan ik daar aan doen Enkele dagen diepvries en een paar uurtjes au bain marie bij 55°C helpt versneld om van die scherpe alcoholgeur af te geraken. Volgens mij verdampt er dan ook nog resterende brol die je toch niet in j... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre' 1, 33 liter in de maak. Nu het moeilijke gedeelte; nl. er +/- 44 d vanaf kunnen blijven. |
In forum Likeuren |
7 jaar geleden |
RE: Waar zit iedereen ????? Centraal Belgisch Limburg. Geboren en sinds enige tijd terug verzeild geraakt in de heimat. |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: wat stoken jullie op dit moment ? De natriumbicarbonaat had zijn gewenst effect bij nader inzien. Na een week had mijn alcohol een volledig neutrale smaak. Bedankt van de tip Robbert. |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken? Leuk gezelschap en BBQ kan nooit zonder (eigen gebrouwen) spraakwater. Veel plezier toegewenst! Ik ben nog maar een dikke maand geleden begonnen met destilleren maar kijk nu al uit naar de kerstavonde... |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |