-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "T500 copper parrot te koop" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Ja ik wil m wel. ik stuur je ff een DM
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Angelshare" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@skoelie In de Caraïben is het voor sommige rum producenten zelfs een sport om het alcoholpercentage hoger te krijgen door rijping op vaten. Dit om de smaken (vooral esters) juist extra te concentreren. Ik heb flessen rum gezien waarbij het… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren geleden
@tjerk Ik heb zelfs een keer 5L van 40% in de t500 gehad voor een pot still run, dat is prima mogelijk. Wel hierbij een vermogensregelaar gebruikt zodat het niet te snel gaat. Een 40% verdunning voor een 2e keer… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?" – 2 jaren geleden
@haak dat is zeker waar. Mooiste smaken krijg je denk ik gewoon door te rijpen. Ik heb overigens ook geen ervaring met cider maken. Ik ben er niet zo gek op en distilleer het liever, calvados is top.
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?" – 2 jaren geleden
@ciderfan Maar als je een paar dagen wacht is de suiker die je hebt toegevoegd weer omgezet in alcohol en CO2. Dus als je hem later proeft is hij nog sterker in zijn % en minder zoet. Als je hem… Meer lezen»
-
DrankDier vind forumbericht "Koelsysteem T500" – leuk 2 jaren, 1 maand geleden
-
DrankDier vind forumbericht "Koelsysteem T500" – leuk 2 jaren, 1 maand geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Koelsysteem T500" – 2 jaren, 1 maand geleden
@tjerk als je met de t500 reflux kolom stookt zal een 30L emmer met koel elemen je niet verder helpen. Er zijn wel mensen die het doen met regentonnen en zan zijn zelfs ice packs nodig. De temp die je… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@haak Sws geen suiker toevoegen aan fruit vergistingen behalve wat bottelsuiker. Anders houd je geen smaak over
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@haak Hij heeft nog 3kg suiker erbij gemieterd nu. Dus dan gaat hij bommetjes bottelen. 🙂
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@rinus55 je zegt start sg nooit geweten maar je zegt ook dat je maar 2% alcohol meet?! Je kan je alcohol percentage in de mash alleen bepalen door de start en eind sg te weten en het dan met een… Meer lezen»
-
DrankDier vind forumbericht "Projecten 2023" – leuk 2 jaren, 2 maanden geleden
-
DrankDier vind forumbericht "Projecten 2023" – leuk 2 jaren, 2 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@psycat Ik geloof je op je woord. Ik heb helaas geen tuin dus daarbij ook geen ruimte voor een Angelica plant. Ik vind overigens wel de kwaliteit van Pit&Pit altijd erg fijn en consistent om mee te werken. Er zal… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@psycat Ik lees verder nog dat de zaden zachter en geuriger zijn en de wortel was scherper en vooral bitter. Ik gebruik angelica in gin meer op de achtergrond. Wellicht kun jij de zaden oogsten en daar een mooiere smaak… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@psycat Mijn ervaring met engelwortel is dat je er niet veel van nodig hebt, net als met gember. Mijn eerste gins waren al snel te aards door de hoeveelheid engelwortel. Scherp heb ik nooit ervaren. Ik gebruik gedroogde engelwortel en… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@ruben124 Omdat je alcoholpercentage van je mash tijdens de stook omlaag gaat zal je de energietoevoer verhogen om toch nog door te kunnen stoken. Hierdoor vind je in de naloop vooral verontreiniging van stoffen die over zijn gekomen bij een… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@ruben124 Backset is enkel de vloeistof. Je gaat je rum eerst strippen. Vervolgens houd je ketelinhoud over waar nagenoeg geen alcohol meer inzit, dat is de backset/dunder. Ga je dat latten rotten heb je muck. Backset in je vergisting gebruiken… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@ruben124 De rum waar ik het over had is Smith & Cross. Vrij goedkope rum met een zeer sterke fruit smaak. Het is een blend van 3 soorten rum alle 3 gedistilleerd bij Hampden Estate in Jamaica. De smaak van… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@ruben124 tien graden is idd niet optimaal. onder de 15C is gist niet actief. Rond 20-30C is zeker aan te raden. Dus als je zomers op zolder een rum mash aan het vergisten bent kan je die rustig lekker warm… Meer lezen»
- Meer laden