-
DrankDier vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 1 jaar, 2 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@ruben124 Tof dat je rum wilt maken! er zijn voor rum meerdere veilige en onveiligere opties :). Ik heb zelf eerst een keer pure molasses rum gemaakt en vind die niet zo geweldig. Heb er wel van geleerd dat rum… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "T500 esters uit rum wash?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
De kookpunten van diverse esters liggen vaak hoger dan die van ethanol. Echter met een pot still zal je een deel van de esters met de alcoholdampen mee overhalen. Omdat de grenswaarde voor smaak en geur van esters vaak zeer… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Eerste keer stoken met T500 alambiek onzekerheden en vragen." – 1 jaar, 2 maanden geleden
@hasselaar Max volume is 25L. Minder kan er ook in
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "ABV van maceraat" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Je kan je met alcohol gemacereerde vruchten na het filteren ook nog een paar uurtjes op water zetten. Door het evenwicht trek je dan een groot deel alcohol weer uit de vruchten. Hierdoor verlies je bijna geen alcohol, maar klopt… Meer lezen»
-
DrankDier vind forumbericht "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arjen Eerst een groot deel van je mash strippen en vervolgens je ruwstook voor de spirit run verdunnen met nog de overgebleven onverstookte mash in plaats van water. Dus in principe doe je een stripping run minder omdat je je… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Nieuw hier" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@noobstoker Ik zou geen whiskey maken met een reflux. De reflux stript bijna alle smaken en kun wellicht gebruiken voor neutral grain spirit. Wil je whiskey maken kan je op de t500 wel de alembic dome en een power regulator… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arjen Ja whiskey, rum, brandy, alles met smaak eigenlijk moet je juist met de pot still maken. Soms doe ik voor dit soort dranken (vooral brandy) zelfs een 1.5 stook ipv volledige 2x stoken. Zo behoud je vooral met fruit… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arjen Is ook een kwestie van smaak en preferentie. Ik maak van sugar washes alleen zon neutraal mogelijke alcohol. Pot still met een sugar wash begin ik nieteens aan, houd je naar mijn mening veels teveel ongewenste smaak over. Als… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Krijg pH meter niet gecalibreerd" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Ik vermoed dat je hem in de calibratievloeistof moet houden en dan op cal. moet drukken. Aangezien cal. waarschijnlijk staat voor calibrate en niet calculate. Vaak geven de meters automatisch de pH waarde aan wanneer ze in de vloeistof worden… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@psycat uiteraard. Jeneverbes, Korianderzaad, Sinasappelschil, Engelwortel en Paradijszaad. Allemaal over de basket gestookt.
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@psycat voor mij dit jaar werken aam een high ester rum, Jamaica style. Die mag vervolgens een paar jaartjes staan. Een goede (denk verse appel) brandy staat ook nog genoteerd als daar tijd voor is. En verder ben ik bezig… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rinus55 ik ben benieuwd, laat maar weten hoe het verschil smaakt.
Succes! -
DrankDier vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rinus55 nooit geprobeerd, maar het zal wel iets van smaak geven. De gehele pulp van een verse appel vergisting meestoken schijnt wel echt meer smaak t geven. Wellicht dat je er mu wat zuren uit extraheert die kunnen veresteren, maar… Meer lezen»
-
DrankDier vind forumbericht "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – leuk 1 jaar, 3 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 1 jaar, 3 maanden geleden
Succes met je stook! Je moet maar zo denken, er kan niet veel fout gaan. Vooral niet met een sugar wash. Je wilt hier waarschijnlijk zo neutraal mogelijke alcohol uit krijgen. Het voordeel is dat als er tijdens de stook… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rinus55 voor nu heb ik bij appels vooral nog ervaring met de opgekweekte gist. Maar ben nu ook begonnen met de safspirit fd3. Deze wordt aangeraden voor fruit vergisting omdat hij weinig behoefte heeft aan voeding. Daarnaast kan hij redelijk… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rinus55 voor de Brandy raad ik je dan wel aan om ook lekker met een volume aan verse appels te werken. Dat geeft wel een mooiere smaak. Mijn stookwijn bestond uit zon 8L sap van ontpitte appels die ik door… Meer lezen»
- Meer laden