-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rinus55 stel je keuze af op hoe je je eindproduct wilt verkrijgen. Met een champagnegist vergist je hem helemaal droog en kan die erg wrang worden. Zelf ben ik fan van een wat minder wrange afdrong. Maargoed ik ben ook… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@harrymuyres suiker in een pannetje oplossen met een klein beetje water. Vervolgens aan de kook brengen. Goed blijven roeren en doorkoken tot het water verdampt is. Suiker zal nu heel ff weer kristalliseren maar al gauw vloeibaar caramel worden op… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@harrymuyres yess
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@harrymuyres een rum was puur melasse, water en de rum turbo. Resultaat was niet best. Die opvolger was met banaan, dadels en een weizen gist. Ook over dit resultaat ben ik niet heel tevreden. Beide te zwaar / te veel… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rijpen, hoe lang, en hoe?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Het is een kwestie van rijpen proeven rijpen proeven ect. Ik rijp tegenwoordig alle dranken eerst 3 maanden op de sterkte waarbij ze uit de ketel komen. Dat zorgt voor versnelde oxidatie, esterficatie en omzetting van overige stoffen. Vervolgens begin… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@riesjaar meer reflux in de ketel omdat deze niet volledig gevuld is hoeft overigens niet voor elke drank negatief uit te pakken. Voor het stoken van vruchten zijn er vroeger ook bubble caps uit gevonden die meer scheidingsvermogen creëren. Dit… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@riesjaar Ik heb ook eens apple brandy met de t500 gemaakt, staat nog te rijpen maar de geur komt nu heel mooi naar boven (appel bloesem en rijpe appel). Ik had hiervoor een wilde gist uit verse appels opgekweekt, deze… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@brandt-r Ik haal de mijne bij unibrew: https://www.unibrew-nederland.nl/glycerine-250-ml.html
Van die weet ik zeker dat het zuiver genoeg en goed genoeg is voor consumtie. Ook staat op de verpakking dat je niet meer dan 5% mag gebruiken -
DrankDier vind forumbericht "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@targa Dat snap ik, zo lang ben ik zelf ook nog niet bezig. Zie onderstaand recept, zelf nog nooit uitgeprobeerd trouwens. Ga deze maand mn 1e poging doen tot een bourbon vanuit zelf gekiemde mais.
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@targa bevat dat essence niet ook al de hout smaken? Dus dan krijg je vat op vat smaak. Ik vat het niet meer jongens. Waarom probeer je niet voor een echt bourbon receptje te gaan? Das ook leuker voor in… Meer lezen»
-
DrankDier vind forumbericht "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@riesjaar De RVS zadels hebben wat meer oppervlakte ter vergelijking tot de koperen zadels wegens hun vorm. Daardoor verloopt de terug condensering (reflux) wat efficiënter. Echter zaten er vroeger in de t500 reflux kolom keramische steentjes, dezelfde als de kooksteentjes…. Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@riesjaar verkopen ze los, zoek maar in de webshop
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres FYI de lijst met commerciële rummen en hun sugar content. To revive this thread here is a list of rums and their sugar contents I’ve acquired from Alko in Finland. What I find particularily interesting is the changed sugar… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres Die maak ik zelf. Giet ik vervolgens op een plaat en laat ik afkoelen zodat ik hem in stukken kan slaan. Wel opletten dat je hem niet verbrand, dan wordt je rum meteen bitter. Karamel maken is niet moeilijk… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres Blokjes of chips herbruiken kan en is leuk, effect zal wel minder zijn dan bij een vat. op een hoger % opslaan kan goed zijn, alleen op hout ook weer niet te hoog. Ik zet mijn rum dus nu… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@maart229 als ik dranken die ik niet lekker vind wil strippen gooi ik ze altijd mee bij de 1e run. Dan worden ze namelijk ook nog een 2e x mee gedistilleerd wat resulteert in minder afwijking in smaak. Houd bij… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harrymuyres geduld is een schone zaak. Langer is beter, maar na 12 jaar hoor je vaak dat je wel een piek bereikt. De vraag is hoelang je t volhoud. Het gaat hier vooral om hoge alcoholen die onder invloed van… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@maart229 Dat ligt natuurlijk aan het percentage van je wash. Mijne zijn vaak rond de 10% en daar haal je een kleine 3L a 90% uit. Dat 3x maakt 9L a 90% wat dan weer door verdund kan worden naar… Meer lezen»
- Meer laden