Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

DrankDier

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van DrankDier

@drankdier

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @odevie Dat bedoelde ik ja, sorry niet goed na gelezen. met 5kg in 10L krijg je geen vergisting gaande denk ik haha

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 7 maanden geleden

    Zolang het borrelt hoef je niet te meten. De gisting is dan sowieso nog gaande, de enige informatie is hoe ver je bent. Gewoon geduld hebben dus. Ik meet meestal alleen aan het begin en wanneer het borrelen zo goed…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 7 maanden geleden

    Welkom Maart, Het verhaal van turbogist en teveel suiker heeft odevie al uitgelegd. Kort advies is 5kg op 10L water en fermenteren met bakkersgist of C70 voor een neuutrale alcohol. Wat betreft je sg meting, na 10 dagen een sg…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    Check ook ff of de gist die je gebruikt zelf nog een diastatisch vermogen heeft. Zo ja dan kan die tijdens zn secundaire vergisting ook zelf nog amylase en maltase aanmaken om de laatse suikers af te breken. Dit kan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    Rond de 4.5 is optimaal. je kunt gemakkelijk de waarde sturen met citroenzuur (pH omlaag) en bakin’ soda (pH omhoog).  Door een paar steriele eierschillen (zonder velletje!) aan de vergisting toe te voegen kun je de pH wat stabiel houden….   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 in dat geval zou koken niet nodig zijn. Is alleen belangrijk bij verse fruit pulp. Is om pectase te denatureren zodat je geen methanol aanmaakt

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 Hoeveel gist had je toegevoegd en op hoeveel liter sap? En was dit sap zelf geperst of uit de supermarkt, ivm eventuele aanwezige conserveringsmiddelen? En ik neem aan dat wanneer je het sap gekookt hebt het eerst goed af…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Wat Bergamotje d’r mee" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @bewust das wel een leuke maar ook lastige. Als ik verse bergamot in bezit had, dan had ik het zekersteweten in een gin geprobeerd en wellicht gebruikt in een Cointreau achtige drank, hopend op een wat complexere citrus smaak  Wellicht…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "complete leek" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    Hey, Leuk dat je in ieder geval al een poging wilt doen om deze hobby op te pikken. Ik weet niet wat je precies van de appels wilt maken maar er zijn meerdere wegen om te volgen. Dus bij deze…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @gerrit-jan ja dat werkt. Alleen ik zal een doekje in de hals proppen in plaats van de rubberen sluiting te gebruiken. De drank mag wat kunnen ademen om smaak te ontwikkelen

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier vind forumbericht "Rum van melasse basis recept" – leuk 2 jaren, 8 maanden geleden

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @geert69 sugar washes lekker met c70 . max 6kg suiker op 25L eindvolume. Of voor ieder ander volume: de sg gewoon onder de 1100 houden. Daarna deze stoken met reflux condensor, verdunnen met water naar 40% en nogmaals stoken met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @harrymuyres mooie opbrengst hoor. Hoe ruiken de low wines?  Dan heb je na die grote stook denk ik wel een kleine 40L rum staan. Het voordeel daarvan is dat je zoveel hebt dat hij wel makkelijk een paar jaartjes kan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @robbert Doe geen moeite. Heeft geen haast.  Ik merk trouwens wel dat ik in vergelijking tot de verkrijgbare flessen rum, en mijn eigen rum, inderdaad heel veel meer body krijg. Moet zelfs een beetje wennen aan de geur die de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @robbert Inderdaad veel moderne rums zijn erg light body. Uit welk boek komen deze illustraties? Zien er erg duidelijk uit dus ben benieuwd of ik het boek ergens kan vinden om me verder in te lezen. Vind goede stook boeken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @harrymuyres Het resultaat is niet geheel hetzelfde als een pot still. Daarbij sluit ik me aan bij het commentaar van @Robbert.  Echter is het ook niet volkomen afgeraden om je rum nu te stoken hoor. De pot stil methode is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @harrymuyres Een drank die alleen smaakt naar het hout waar die op gerijpt is. Dus geen meegekomen smaken en geuren van bijvoorbeeld fruitesters.

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Te koop T500 Turbo Still" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @fruitliefhebber voor het verkrijgen van een pure neutrale alcohol zonder smaak, max 94%. Kan handig zijn voor bepaalde type likeuren, gins en tincturen. Maar niet essentieel als je goed met een pot still overweg kan. Ook daarmee kan je met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    Hoi Martin, Heb je het fruit ook echt even gekookt, of pectinase (pecto enzym) toegevoegd? Anders wordt de pectine afgebroken door het in fruit aanwezige pectase, waarbij methanol gevormd wordt.  Ik zou er ook niet elke dag in roeren als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "T500 Reflux goede keuze?" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @tomerus strippen met de reflux kan zon 3 uur duren. Meestal strip ik 3x een volle ketel en vang dan alles op in een jerrycan, percentage van de stripping runs ligt vaak al op 90%. Ik run ze met het…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 19 uur geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 1 dag geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens