Forum antwoorden aangemaakt
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @rinus55 voor nu heb ik bij appels vooral nog ervaring met de opgekweekte gist. Maar ben nu ook begonnen met de fermentis fd3. Deze wordt aangeraden voor fruit vergisting omdat hij weinig behoefte hee... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @rinus55 voor de Brandy raad ik je dan wel aan om ook lekker met een volume aan verse appels te werken. Dat geeft wel een mooiere smaak. Mijn stookwijn bestond uit zon 8L sap van ontpitte appels die i... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @rinus55 stel je keuze af op hoe je je eindproduct wilt verkrijgen. Met een champagnegist vergist je hem helemaal droog en kan die erg wrang worden. Zelf ben ik fan van een wat minder wrange afdrong. ... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
2 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept @harrymuyres suiker in een pannetje oplossen met een klein beetje water. Vervolgens aan de kook brengen. Goed blijven roeren en doorkoken tot het water verdampt is. Suiker zal nu heel ff weer kristall... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept @harrymuyres yess |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept @harrymuyres een rum was puur melasse, water en de rum turbo. Resultaat was niet best. Die opvolger was met banaan, dadels en een weizen gist. Ook over dit resultaat ben ik niet heel tevreden. Beide t... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Rijpen, hoe lang, en hoe? Het is een kwestie van rijpen proeven rijpen proeven ect. Ik rijp tegenwoordig alle dranken eerst 3 maanden op de sterkte waarbij ze uit de ketel komen. Dat zorgt voor versnelde oxidatie, esterficatie... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Smaakverlies bij fijnstook? @riesjaar meer reflux in de ketel omdat deze niet volledig gevuld is hoeft overigens niet voor elke drank negatief uit te pakken. Voor het stoken van vruchten zijn er vroeger ook bubble caps uit gevon... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Smaakverlies bij fijnstook? @riesjaar Ik heb ook eens apple brandy met de t500 gemaakt, staat nog te rijpen maar de geur komt nu heel mooi naar boven (appel bloesem en rijpe appel). Ik had hiervoor een wilde gist uit verse appel... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Glycerine @brandt-r Ik haal de mijne bij unibrew: Van die weet ik zeker dat het zuiver genoeg en goed genoeg is voor consumtie. Ook staat op de verpakking dat je niet meer dan 5% mag gebruiken |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers @targa Dat snap ik, zo lang ben ik zelf ook nog niet bezig. Zie onderstaand recept, zelf nog nooit uitgeprobeerd trouwens. Ga deze maand mn 1e poging doen tot een bourbon vanuit zelf gekiemde mais. |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers @targa bevat dat essence niet ook al de hout smaken? Dus dan krijg je vat op vat smaak. Ik vat het niet meer jongens. Waarom probeer je niet voor een echt bourbon receptje te gaan? Das ook leuker voo... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @riesjaar De RVS zadels hebben wat meer oppervlakte ter vergelijking tot de koperen zadels wegens hun vorm. Daardoor verloopt de terug condensering (reflux) wat efficiënter. Echter zaten er vroeger in... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @riesjaar verkopen ze los, zoek maar in de webshop |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Rum van melasse basis recept @harrymuyres FYI de lijst met commerciële rummen en hun sugar content. To revive this thread here is a list of rums and their sugar contents I've acquired from Alko in Finland. What I find particulari... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |