Vond forum berichten leuk

RE: Koelsysteem T500

@drankdier thanks, scheelt mij een hoop werk voor niks

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Projecten 2023

Blij te lezen dat er hier nog een gin addict is. 🙂 PS : ik ben er nooit in geslaagd een consistent identieke gin te stoken. Mijn gin varieert volgens deseizoenen en het voorradige fruit Helemaal n...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Projecten 2023

@drankdier voordeel van de pit pit product is dat deze altijd uit zelfde Import komt . Angelica is even als bijvoorbeeld de alsem nogal afhankelijk van uit welke streek het komt . Bodem en klimaat zi...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Nieuw lid

@ruben124 Ik hou meestal kamertemperatuur aan, wanneer de vergisting ten eind is (meting met hydrometer of aanstekerproef) verwerk ik het meestal snel. Het is niet alleen smerig, er kunnen zich hel...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?

@drankdier oh wat gaaf, dank je wel, bedankt voor de info! Ik stook in mijn Grainfather G30 waarmee ik heel nauwkeurig vermogen en temperatuur kan regelen. Dat kan ik de 2e stook heel voorzichtig doen...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@drankdier ik ga het gewoon proberen zodra ik emmers vrij heb, haal wel ff wat appels en dan een paar mee vergisten en wat in dat torentje bij de 2e stook kan ik het verschil snel proeven

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@drankdier Ja klopt, alcohol maken en afmixen naar iets drinkbaars, Ben nieuwsgierig geworden wat we met de bakkersgist krijgen, Het lijkt een mooie hobby erbij te hebben, Thnx U2,

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers

@drankdier dat recept is bijna evenveel werk als een simpel bourbon beslag maken waarmee je ook echt een drinkbare bourbon krijgt. 3 kilo gerste mout , 4 kilo mais , 28 liter water en gist en wat gi...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

@drankdier wederom dank voor de uitgebreide uitleg!

In forum Mijn installatie

1 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@drankdier inderdaad, zo had ik het nog niet bekeken, bedankt voor de tip!

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: mais mouten

@drankdier in dat topic " mountain dew" wat Rumo ook aanhaalde Beschrijf ik de simpelste manier om mais te mouten. T is een vrij harde korrel dus het kan inderdaad soms wat langer duren en ook het vo...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: mais mouten

Lijkt me dat je de mais eerst geletineerd (stuk koken). Hierna naar de 67 graden afkoelen en aandeel gerstemout erbij. Enzymen van de mout gebruiken voor de omzetting. Zoekfunctie levert hits op.

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: mais mouten

@drankdier, kijk eens in het Mountain drew topic dat bestaat ook voor het grootste deel uit mais Maar dan moet je nog wel opzoek naar goede hele mais korrels. Vraag mij wel af of de meeste bourbons n...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@drankdier 40 liter schrijf je maar je bedoelt 4 liter… 6 liter 36% uit 22,5 liter mash! Ik heb nog een vat op gisten gezet, hoop dit geeft weer hetzelfde na eerste stook. Dan heb ik n mooie hoeveel...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

@drankdier en de foto!  D66A6E51-4ECC-4CB8-8430-D4A9511B1BB3.jpeg

In forum Spirits

2 jaar geleden
Pagina 1 / 2