Forum antwoorden aangemaakt

RE: T500 copper parrot te koop

Ja ik wil m wel. ik stuur je ff een DM

In forum Vraag en aanbod

9 maanden geleden
RE: Angelshare

@skoelie In de Caraïben is het voor sommige rum producenten zelfs een sport om het alcoholpercentage hoger te krijgen door rijping op vaten. Dit om de smaken (vooral esters) juist extra te concentrere...

In forum Recepten

11 maanden geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

@tjerk Ik heb zelfs een keer 5L van 40% in de t500 gehad voor een pot still run, dat is prima mogelijk. Wel hierbij een vermogensregelaar gebruikt zodat het niet te snel gaat. Een 40% verdunning voor ...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?

@haak dat is zeker waar. Mooiste smaken krijg je denk ik gewoon door te rijpen. Ik heb overigens ook geen ervaring met cider maken. Ik ben er niet zo gek op en distilleer het liever, calvados is top.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?

@ciderfan Maar als je een paar dagen wacht is de suiker die je hebt toegevoegd weer omgezet in alcohol en CO2. Dus als je hem later proeft is hij nog sterker in zijn % en minder zoet. Als je hem nu bo...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Koelsysteem T500

@tjerk als je met de t500 reflux kolom stookt zal een 30L emmer met koel elemen je niet verder helpen. Er zijn wel mensen die het doen met regentonnen en zan zijn zelfs ice packs nodig. De temp die je...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@haak Sws geen suiker toevoegen aan fruit vergistingen behalve wat bottelsuiker. Anders houd je geen smaak over

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@haak Hij heeft nog 3kg suiker erbij gemieterd nu. Dus dan gaat hij bommetjes bottelen. 🙂

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55 je zegt start sg nooit geweten maar je zegt ook dat je maar 2% alcohol meet?! Je kan je alcohol percentage in de mash alleen bepalen door de start en eind sg te weten en het dan met een formu...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Projecten 2023

@psycat Ik geloof je op je woord. Ik heb helaas geen tuin dus daarbij ook geen ruimte voor een Angelica plant. Ik vind overigens wel de kwaliteit van Pit&Pit altijd erg fijn en consistent om mee t...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Projecten 2023

@psycat Ik lees verder nog dat de zaden zachter en geuriger zijn en de wortel was scherper en vooral bitter. Ik gebruik angelica in gin meer op de achtergrond. Wellicht kun jij de zaden oogsten en daa...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Projecten 2023

@psycat Mijn ervaring met engelwortel is dat je er niet veel van nodig hebt, net als met gember. Mijn eerste gins waren al snel te aards door de hoeveelheid engelwortel. Scherp heb ik nooit ervaren. I...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Nieuw lid

@ruben124 Omdat je alcoholpercentage van je mash tijdens de stook omlaag gaat zal je de energietoevoer verhogen om toch nog door te kunnen stoken. Hierdoor vind je in de naloop vooral verontreiniging ...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Nieuw lid

@ruben124 Backset is enkel de vloeistof. Je gaat je rum eerst strippen. Vervolgens houd je ketelinhoud over waar nagenoeg geen alcohol meer inzit, dat is de backset/dunder. Ga je dat latten rotten heb...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Nieuw lid

@ruben124 De rum waar ik het over had is Smith & Cross. Vrij goedkope rum met een zeer sterke fruit smaak. Het is een blend van 3 soorten rum alle 3 gedistilleerd bij Hampden Estate in Jamaica. D...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
Pagina 1 / 9