-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist dat zijn wel hele mooie blokjes
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist ik heb voor deze geen andere mout gebruikt. Voor een andere heb ik wel 4% Weyermann CARAFA SPECIAL® Type III gebruikt, samen met 15% Crystal mout en 35 ppm whisky mout. En moet zeggen dat daar de rook toen… Read more»
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist het viel me eigenlijk tegen. Had het idee dat de 35 ppm sterker rook. Alleen als ik het stookhok binnen kwam rook je het even, maar die geur was snel weg. Nu had ik het natuurlijk wel al even… Read more»
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist weer een mooi verslag. Zelf gisteren bezig geweest met 6 kg 55 ppm. Deze laat ik nu vergisten op het graan met M1. Daarna eentje maken maar dan eerst gefilterd voordat ik met M1 ga vergisten. Ben benieuwd naar… Read more»
-
ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
-
ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@robbert ik neem aan ook dat je niet hoeft te verhitten naar 80 graden toch?
-
ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@robbert, dus als ik het goed begrijp. Je gaat maischen zoals je gewend bent en gaat dus vergisten zonder het te filteren. Na vergisten ga je dus filteren en dan 24 uur te laten rusten. Daarna dus stoken. Moet je… Read more»
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@bobje mout bestel ik via:
https://www.unibrew-nederland.nl/webshop.php
https://www.sbi4homebrew.com/
https://www.brouwland.com/nl/onze-producten/bierbereiding/mouten-en-vlokken
Ik heb zelf een molen, dus schroot zelf de mouten.
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@alchemist dacht dat de whisky minimaal 3 maanden op chips moet rijpen?
Maar waar heb je die mooie flesjes vandaan? Zit zelf ook te kijken voor flesjes -
ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@alchemist ik was al aan het wachten wanneer je een update zou geven.
Hoe lang heb je de turf/choco en de turfmout/zuurmout laten rijpen?
En ben heel benieuwd hoe andere de whisky beoordelen. Hopelijk nu wat meer turf smaak gevonden. -
ErikA antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@bobje ik heb zelf een whisky gemaakt met 14% crystal mout, 4% choco en de rest peated mout van 35ppm. Wat ik heb gemerkt met crystal mout is dat er onvergistbare suikers inzitten. Dus kijk niet raar op als je… Read more»
-
ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
ErikA liked forum post "Bananenrum" – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Oosterse “look”" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Wouw, mooi ding!
Benieuwd hoe hij stookt. -
ErikA antwoordde op het onderwerp "newby" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Welkom op het forum! Als je whisky wilt maken kan je genoeg info vinden op het forum. Alchemist heeft een leuke samenvatting gemaakt op https://stookforum.nl/forums/stooktips/theorie-whisky-maken-maischen-quasi-simpele-uitleg/ Staat ook in wat nodig is om te beginnen. Groote van de ketel hangt af… Read more»
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Dag Allen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Op Hemelvaartsdag begonnen met een nieuwe mash. Dit keer 5 kg light peated en 1 kg heavy peated. Waarom? Dat hadden we namelijk nog liggen voordat we naar de heavy 50+ppm gaan. Wel een goede test om te zien of… Read more»
-
ErikA liked forum post "Dag Allen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
-
ErikA liked forum post "Dag Allen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
- Meer laden