-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Mooi en duidelijk verslag Nick! Ik ben heel benieuwd of hij droog vergist. Wat zijn je ervaringen hiermee met de safspirit HG-1?
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Weer een kleine erbij….." – 4 jaren, 3 maanden geleden
Ff terug ontopic, prachtig ding Jank. Door de ervaring die je inmiddels hebt met de Tiny Alquitara weet je vast dat deze kleine keteltjes niet enkel voor decoratie geschikt zijn. Ben heel benieuwd wat je er als eerste mee gaat… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon ja hoor dat komt zeker goed! Je kunt ook op volle sterkte laten rijpen, maar dat is een keuze. Cognac wordt op volle sterkte gerijpt en beetje bij beetje rustig op drinksterkte gebracht. Maar er zijn meerdere wegen die… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@kapisjon klinkt goed. Veel succes! Als het goed is heb je je Limousin hout chunks ook binnen 😉 gaat een prima Cohnac worden!
-
Stookforum vindt reactie "Les van Buurman en Buurman ;-)" – leuk 4 jaren, 3 maanden geleden
-
Stookforum posted a new topic "Les van Buurman en Buurman ;-)" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Vroeger waren kinderseries echt nog heel leerzaam. Hier maken buurman en buurman wijn en gaan ze daarna distilleren en eindigen ze straalbezopen. Ik dacht dat ik alle afleveringen wel kende, maar hier attendeerde mijn 11 jarige zoon me net op… Read more»
-
Stookforum replied to the topic "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Ook weer een emmertje neergezet afgelopen donderdag. Omdat ik uit de IBC tapte ben ik iets uitgeschoten naar 6 liter. Aangevuld tot ruim 25 liter wat neerkwam op een SG van 1085. Zakje Champagnegist er wachten maar. Hij is over… Read more»
-
Stookforum replied to the topic "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist sample is altijd leuk!
Dan krijg jij als het binnen is een sample hout om eens te proberen.
Ben heel benieuwd naar jouw resultaat! -
Stookforum replied to the topic "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@rvdh Nee, ook sap van een blauwe druif is wit. Rode wijn verkrijgt zijn kleur door het inweken van de schil. Als je een blauwe druif perst en de schillen niet mee laat weken dan krijg je dus wit sap…. Read more»
-
Stookforum replied to the topic "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Ik vroeg me nog af hoe het nu gaat met de rijpijng van de Brandys/Cognacs gemaakt van dit concentraat. Ik drink er zelf de mouserende wijn van en ga nu een Cognac maken. Hoe zijj de ervaringen tot nu toe?… Read more»
-
Stookforum replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Ruiken en proeven blijft inderdaad de beste methode. Ik stook suiker echter zonder strip en spiritrun. Ik stook direct met koelwater uitstroom op 55 graden. 1 a 2 borrelglaasjes weggooien is bij mij altijd voldoende. De alcohol van 93% is… Read more»
-
Stookforum replied to the topic "Ontsmetten" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@stefanjo als het vooral gaat om ontsmetten dan sulfiet en citroenzuur. Neemt ook weinig ruimte in beslag. Geen grote bussen van nodig. Theelepeltje sulfiet en een mespuntje citroenzuur per liter…
-
Stookforum replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@dutchgold wil je mij een mailtje sturen op [email protected] dan doe ik dat maamdag. Heb hem niet hier.
-
Stookforum replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Hoi, de temperatuur houd je tussen de 50 en 60 graden. Nu is je koelwater veel te heet geweest en heb je waarschijnlijk in recordtijd de alcohol er uit gestookt. Houd je de temperatuur tussen de 50 en 60 graden… Read more»
-
Stookforum replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@odevie klopt. Onze leverancier heeft zijn eigen heftruck bij zich. Mijn pakketdienst niet. Maar idd die bedrijven zijn wel te vinden als het moet. En dropshipping kan ook nog misschien.
-
Stookforum replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@odevie ibc’s gebruiken wij ook. Zou geen probleem moeten zijn. Alleen een middel voor transport vinden. Ibc weegt 1500 kilo 🙂
Bij mij worden ze gebracht, maar verzenden van zo’n. Ding heb ik nog nooit gedaan 🙂 -
Stookforum replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Dag Alain, De rietsuikermelasse komt standaard uit zuid amerikaanse landen. Onze leverancier tankt rechtstreeks in de Rotterdamse haven van een schil dat het daarvandaan haalt. Bij afhalen zijn betere prijzen mogelijk. Verzenden doen we alleen in het klein vanwege de… Read more»
-
Stookforum replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Uploaden van SVG lukt niet, sorry. Maar kan hem doormailen aan wie het wil.
-
Stookforum replied to the topic "Stookforum Merchandise" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@dutchgold Ga ik morgen op de zaak zoeken. Het moet er zijn in vector en pdf als het goed is. Dus oneindig schaalbaar zonder kwaliteitsverlies.
- Meer laden