-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo een kleine hoeveelheid groenmout bij 67 67 graden doorroeren dan heb je alpha Beta en een partij coenzymen dan word het beslag meteen vloeibaar .
Enzym uit zakje is vaak enkelvoudig en synthetisch . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@skoelie als iemand zich geroepen voelt daar in de buurt . Je kunt ook bestellen online daar . Maar er zijn vast meer bedrijven verspreid over Nederland die goede consumptie mais verkopen. De Schiedamse molens draaien zelfs voor o.a. ketel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@skoelie in Olst zit volgens mij ook een graan molen. Dat is niet ver bij nou vandaan . ( Ik weet niet zeker kan ook wije zijn. Maar zit in het dorp aan de doorgaande weg
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@skoelie ik woon in de buurt van 1 van de beste graan molens van nederland. Daar haal ik al bijna 40 jaar maïs. Dat is consumptie mais wat ook voor bakkerijen wordt gemalen. schommelingen 5 % op max haalbare uit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@willy00 ik zou aanbevelen om een graanmolen of de molenwinkel te benaderen voor mais en niet de diervoeder mais te gebruiken.. Een goede drank haal je uit een mais die niet te oud is of waar ongedierte in heeft gezeten. … Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Spoelen" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 3 maanden, 1 week geleden
@tom182 er zijn diverse manieren om te lageren en dat hangt van drank en ook preverentie van destilleerderij af en wat voor hout / vat je op rijpt. Ook war bedoeling is voor percentage van bottelen. Als je iets bijvoorbeeld… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 3 maanden, 1 week geleden
@martijnp afvullen van vat is aan te bevelen tussen 48 en 68 . Het is beter eventueel aanlengen te doen VOOR afvullen. Water en alcohol huwen . Water bevat o.a. zuurstof en mineralen. Tijdens rijping in vat werkt dit mee… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Spoelen" – 3 maanden, 1 week geleden
@martijnp na spoelen kun je de stookwijn inkoken tot sg van,1070 .
Stoken van 10 liter met opwarm tijd duurt uurtje max uur 20 min met een gewone goed ingerichte ketel zonder boven 88 graden te komen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
@kevin klopt !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
@revalanche je vult de ketel met warm water en dan de stort erin dat scheelt ook in eerste opwarm tijd . Ik gebruik 40 en 60 liter pannen met industrie branders . ( Grote kruis branders ,soms ook wok branders… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 3 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank , alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse. Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@rein afhankelijk van soort beslag voeding , gist en daarbij goede ventilatie en temperatuur kan een vergisting zeer snel verlopen . Normaal is tussen 48 uur tot max 28 dagen dat vergistingen verlopen. Hou altijd goed in de gaten door… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Robbert vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Robbert posted a new topic "Honing Bourbon." – 3 maanden, 1 week geleden
Er vroeg mij iemand om recept voor een honing bourbon . Dit is een standaard solide recept. Het beste is een beslag maken met verhouding.36 liter water , 6 kilo mais , 4 kilo gerste mout ,1 kilo roggemout. De maïs… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 3 maanden, 1 week geleden
@dreden86 dat zijn wel een paar uitetsten waar je over hebt de bourbon is vrij strak mais ,gerste mout en klein aandeel roggemout . Lagering op maagdelijk eiken. Kilkerran single malt , vrij zacht voor een schot, licht / gemiddelde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 maanden, 1 week geleden
@skoelie geschroot mout even met water op 67 graden half uurtjes verwarmen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 maanden, 2 weken geleden
@skoelie lauw water , sinaasappelsap en wat mout , en dan met tarwebloem een deeg bol maken en op kamer temperatuur zetten.
- Meer laden