-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar geleden
Welkom
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar geleden
@klaasvaak 28 mei gestart met de 5 liter druivenconcentraat en 1 zakje premium, na 1 dag lekker aan het borrelen, daarna vormde een laag (ver)gisting aan de boven kant. Die is op 5 juni verdwenen en vandaag 6 juni staat… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Vlierbloesem likeur" – 1 jaar geleden
Heb Vlierbloesem likeur gemaakt, 15 grote schermen ontdaan van ongedierte en alleen de bloempjes genomen, dus geen takjes erbij. Totaal 93 gram, 160 gram rietsuiker toegevoegd in een weckpot, schil van een citroen geraspt (zonder het wit) en de sap… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 1 jaar geleden
@anderling, welkom, ik ben nog steeds lerend met de help van deze forum. Heb zelf de T500 met refluxkolom. Sinds kort met een koperen doom en condensor. Nog niet uitgeprobeerd. Je schrijft leuk en helder.
-
Gerard01 vind forumbericht "ginger ale / gemberbier" – leuk 1 jaar geleden
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
@rumo vraagje hoelang bij 85 gr en hoeveel hop voeg je toe per liter?
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
Ik had vorige jaar walnoten likeur gemaakt van groene walnoten, die is heel lekker geworden. Dus ik dacht ik maak er 1 met gerijpte walnoten. 368 gram uit 1 kilo walnoten, 8 fijne gesneden dadels, 1x kaneelstokje en 2x steranijs…. Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Nieuwe lid nu al vragen" – 1 jaar geleden
Ik gebruik Dr Oetker (7 gram) zakjes gist levure, gooi 70 gram in een maatbeker, oplossen in water en rietsuiker. Binnen halfuur begint deze lekker te schuimen en dan in de vergistingvat. Bij de stookwinkel staat 8 kg suiker in… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Nieuw geïnteresseerd lid." – 1 jaar geleden
Welkom Dutchie, veel lees plezier!!
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar geleden
@eric-jan bedankt voor het delen van jou succes top. Mijn bedoeling is om de appels en peren hier ook op deze manier te doen. Alleen wel zelf persen, helaas vorig jaar veel last gehad van de fuitmot dus weinig opbrengst…. Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
@rumo dank je voor een duidelijke uitleg, hebben pas in augustus een oogst feest (valt nog niks te plukken) maar is meer een voor proefje en kan ik “mijn” kunsten laten zien 🙂
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar geleden
@rumo thx, was ik eigenlijk al bang voor. Is dat misschien ook de reden dat het bijna niet smaakt naar appel? Heb nu 26 x 1 L flessen en 30 x 35 cl flesjes staan. Dus snel de flesjes leeg… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
Gisteren mijn gember bier overgezet in 35 cl flesjes met kroonkurk, daarna bij ca 85 graden 3 minuten in het water gezet. Weet zeker dat de gist cellen dood zijn. Maar denk niet dat het ten goede is voor koolzuur,… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar geleden
@murmillo voor de 35cl 1 zakje 4 gram rietsuiker en voor de 1 liter flessen 2 stuks bottle suiker. Voor de gember bier geen suiker toegevoegd.
IMG_4703.jpeg -
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar geleden
Ik heb beide pakken maar in flessen gedaan, smaakte lekker. Aangezien ik bommen had gemaakt van de gembier bier met teveel koolzuur erin. Moet ik deze appel cider ook verhitten voor de zekerheid? Op het moment dat ik deze open… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
excuus zag niet dat er nog een pagina was. dus bottelen en dan verhitten om de proces te stoppen als er genoeg koolzuur heeft gevormd. Verhitten gewoon in 80C water? Met de flesjes 35 cl spoot de helft eruit zoveel… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
Ik heb gemberbier gemaakt zonder alcohol. Ginger bug (paar dagen voeren met beetje gember en suiker) als eerst en daarna 4 l water koken, zodra het kookte uitgezet en 140 gram fijne gehakte ongeschilde gember en 300 gram suiker toegevoegd…. Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar geleden
@klaasvaak Ik heb ook een vaatje 5 kg druiven concentraat binnen en eigenlijk wil ik deze stoken.
Is 1 zakje Mangrove Jacks 4Premium wine yeast voldoende voor 25L? -
Gerard01 vind forumbericht "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – leuk 1 jaar, 1 maand geleden
-
Gerard01 vind forumbericht "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – leuk 1 jaar, 1 maand geleden
- Meer laden