Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Gerard01

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Gerard01

@gerard01

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 2 dagen, 6 uren geleden

    @robbert ik heb alles dubbel gedaan, dus 6,50 liter 80 %. 2/3 gestookt, ik hield 2.5 liter 70% hearts over en 1/3 (2 liter) erbij gedaan. Maar ik twijfel nu over de suikersiroop 1,25 liter dubbel toe te voegen. Wat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 week, 6 dagen geleden

    @Robert ik ben nog niet helemaal thuis met de alembic pot still techniek, maar ik ga jouw recept van 1908 proberen. Geheel volgens het recept. Vraag is een stripping run noodzakelijk omdat het al staat op 80 graden en de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "JohhnyA stelt zich even voor" – 2 weken geleden

    @johnny-a welkom hier

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen" – 2 weken geleden

    @kobussie welkom en veel lees plezier

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Vlierbloesem likeur" – 2 weken geleden

    @bert1985 je plukt complete schermen, maar je gebruikt alleen de bloempjes, zo min mogelijk groen takjes, is een werkje.

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eenvoudig recept gezocht." – 1 maand, 3 weken geleden

    @bert1985 300 gram amandelen, fijn malen en voor 8 weken laten staan met 30 graden. Geen suiker of andere kruiden toevoegen. Daarna filteren door een 200 mest doek of perszak, daarna overhalen door koffie filter waardoor je een helder likeur…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden, 3 weken geleden

    Topic gevonden “Klaren en ontgeuren en smaak verbeteren” door Robbert, bladzijde 3

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @janne, De 1ste keer ook 91.5% suiker wash,  maar ik had ergens gelezen op het forum om glycerine toe te voegen om een hogere percentage te krijgen. nog niet uitgeprobeerd. Tot nu toe is het hoogste percentage wat ik uit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Janne" – 3 maanden, 3 weken geleden

    Welkom Janne, ik heb een T500 met refluxkolom, maar ik haal er maar 91.5% eruit ook na 2 keer destilleren. Dat is prima voor mij.

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden

    beide gemaakt van dezelfde walnoten, links grof en rechts fijn gemaakt met een blender. Maarrr ze smaken allebei even lekker. 
     IMG_5112.jpeg

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 oké apart want het waren dezelfde walnoten, geraapt eind oktober van dezelfde boom.

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Of is het simpel te verklaren dat bij zeer fijn gesneden walnoot ook de walnoot olie vrij komt.

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Heeft iemand een verklaring voor het volgende: Gedopte walnoot grof fijn gemaakt en 4 weken laten staan op 40% geeft na zeven over een koffiefilter een donkere kleur. Gedopte walnoot fijn gemalen (blender) en 4 weken laten staan op 40%…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 vind forumbericht "Pruimen likeur" – leuk 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Pruimen likeur" – 7 maanden geleden

    • Update , na 3 maanden gezeefd, laten staan en nu nogmaals gezeefd, gaat natuurlijk langzaam omdat ik de suiker al had toegevoegd. Blijft troebel maar de smaak is verfrissend en lekker. Nu ervan afblijven de komende maanden.
  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden geleden

    Ik had 920 gram suiker toegevoegd ipv 750 gram en zou uitkomen op 200g/L suiker 40%, maar smaakte te sterk. Dus heb ik elke keer 1 L 30% gemaakt en per liter 5 ml glycerine toegevoegd. Nu 6 liter op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @stookforum oké ga ik binnenkort uitproberen, oefening baart kunst.

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @robbert oké dan ga ik baking soda toevoegen om op pH 4 te krijgen. Aha daarom had ik een lichte zweem in mijn laatste striping run

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @robbert pH tussen 3.3 en 4 was toch oké. Die buis ga ik even halen goed idee.

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 7 maanden, 2 weken geleden

    Voor de T500 met koperen dome heb ik een regulator aangeschaft bij de stookwinkel, maar geen uitleg erbij. De regulator gaat van 1 tot 22. Waar moet ik hem op instellen als ik spirit run wil doen en alleen de…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM Bazz rinus55 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 22 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 dag geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens