Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Grensjager2

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Grensjager2

@grensjager2

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @abedelange een Alquitara is breder in zijn kunnen dan een dergelijke potstill

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @abedelange prima apparaat om dranken als slivovits , palinka , ouzo e.d. mee te stoken. 
    Maar je zak er ook prima een bourbon mee kunnen stoken of een Irish whisky.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden geleden

    @skoelie met gistvoedigszout ( dap ) is marmite eigenlijk overbodig.
    De starter lijkt zo oke. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips alcohol 96%" – 4 maanden geleden

    @skyliner als je op google intoets ” alcohol 96 % ”  krijg je diverse online shops er voor.   Hobbyisten stoken uitsluitend voor eigen gebruik kleine hoeveelheden die gedoogd zijn.  Verkoop is strafbaar.I Ook het aanzetten tot verkoop of destilleren voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden geleden

    @rinus55 geld voor de meest fruit soorten.  B.v. o.a. Ananas, kers en banaan niet noodzakelijk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 4 maanden geleden

    @rummy-dummy bakkers gist werkt het beste tussen 21 en 25 graden in meeste gevallen.  Maar look de viscositeit van de te vergisten massa heeft invloed .  Wat heel belangrijk is is ook dat de temperatuur onderin , midden en top…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden geleden

    @manonh82 het fruit inderdaad even 1 min de kook erover   . Let op dus niet fruit im koud water zetten en opwarmen tot koken . Maar fruit in heet water dumpen of overgieten met heet water en dan even doorkoken. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden geleden

    @bert1985 proeven , ruiken  en letten op helderheid.  Zodra troebel wordt stoppen .  Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen. Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen.  ( Bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 4 maanden geleden

    @manonh82 je kunt tot 450 gram suiker gaan per liter wanneer je inverteert . Dan is het wel stroperig maar nog geen gelei. Het komt door de grote hoeveelheid pectine en suikers samen. Je kunt dit voorkomen door of dik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden geleden

    @bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt. Witte vlokken zijn meestal zouten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden geleden

    @bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld? 
    Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 4 maanden geleden

    @bert1985  eerst een paar vragen. 
    Wat voor ketel gebruik je ? 
    Tot waar ben je door gegaan met stoken?  percentage, temperatuur ?
    Wat was percentage in jou suiker beslag ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 4 maanden geleden

    @handigehenkie engelwortel ,alsum en gember maken bitter  , de hoeveelheid engelwortel per liter is vrij hoog in dat recept  2 tot max 10 gram bij desolaat bij enkel maceraten dan is 6 gr eigenlijk al max . Gelukkig is de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @skoelie de graan leverancier of  boer weet wat voor type gerst hij / zij heeft.  Je hebt gerst met 2 rijige aar en 6 rijige aar.  In de brouw en whiskey wereld is dit bekend. Je ziet het ook aan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @jagdhornblaser wanneer je 1 kilo vers mout hebt kun je daar 9 kg max aan ongemout granen aan toevoegen. Je kunt Dus met 10% diastatisch mout toe voor omzetting bij maisschen.  MAAR !!!! Beter is 20% mout  omdat moderne gemodificeerde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden geleden

    @frans17 melkwei is oke .   Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @kees22 slijmerige rogge ?   Dan heb je niet gespoeld.  Of te warm.  Na weken.afgieten en spoelen na rusten alvorens opnieuw in water zetten spoelen . Afgieten en dan in week zetten . temperatuur niet boven 18 graden . Dan krijg…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens