-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@haak wat heb je voor gist erin?
Temperatuur verschil kan voor het ene gist een probleem zijn en voor andere juist positief -
Empirical antwoordde op het onderwerp "Hallo!" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@haak
De grote ketel is al verkocht. Een 10L ketel lijkt me een goede maat voor mijn doeleinden/mogelijkheden. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak dat is ook een van de plannen ik dacht aan siroop of diksap.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak dat was precies de smaak, het paste niet bij elkaar.
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Onderdelen boiler" – 4 jaren geleden
@haak Flensen zou ik eventueel voor je kunnen maken.Net van de week nog een RVS flens gemaakt voor mijn eigen boiler ketel.Heb hier een CNC freesje staan maar RVS is wel echt K materiaal om daarmee te bewerken.(heb nogal een… Read more»
-
Sjefman antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak mijn ervaring?
2 weken = drinkbaar
2 maanden = lekker
6 maanden tot een jaar = fantastisch! -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak Haha dan had ik dus inderdaad geen kookzak gebruikt. Komt goed! Het hoeft ook geen kopie te worden 😉 Denk dat het sowieso een lekkere dry hopped cider gaat worden hoor!
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak nu maak je me aan het twijfelen… heb namelijk ook bier gedrooghopped 😉 Het is ook alweer even geleden. Ik weet het niet meer preces, het zal een weekje zijn geweest schat ik. Mischien is het nog terug te… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak Ik weet niet meer precies hoeveel ik gebruikt heb. Wel heb ik hopzakjes gebruikt om te voorkomen dat er teveel in de cider gaat dwarrelen. Maar het zakt in principe gewoon naar de bodem hoor. Het voordeel van de… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak top gedaan!
-
NaFets antwoordde op het onderwerp "Onderdelen boiler" – 4 jaren geleden
@haak
Als pakking kan je een silicone bakmat gebruiken, deze zijn bij de Action Hema en overige te koop.
Flensen weet ik niet waar je die het beste kan kopen. Ik heb zelf koppelingen gelast met een koper. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 4 jaren geleden
@haak ik sluit mij bij Jaapjanjoost aan(is dit wel 1 persoon), ik zou geen enkele behoeft hebben om een drap wat bestaat uit rottende gist lijken die door hun eigen uitwerpselen zijn overleden als basis voor een drankje te gebruiken…. Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 4 jaren geleden
@haak Persoonlijk zou ik geen enkele goede reden kunnen verzinnen waarom je dit zou moeten doen. Maar omdat je speelt met het idee zou ik zeggen, maak het jouw idee… Gewoon doen. Kost je hooguit 3 euro aan suiker en… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren geleden
@haak, het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk weer een nieuwe emmer maak.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 1 maand geleden
@haak lol! het is maar net hoe je het bekijkt… wil je vroeg slapen of niet? 🙂
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 1 maand geleden
@haak, die van mij is 10% en die drink ik met veel ijs en ik drink door 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 1 maand geleden
@haak, waarom geen diksap meer? Het diksap is een geconcentreerde smaak en suiker wat het alcohol promillage wat verhoogt. Als je het niet goed laat uitgisten zal er wat suiker achter blijven en daar moet je dan wel rekening mee… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 1 maand geleden
@haak, ik heb ook de M02 gebruikt en ben er zeer te vrede over. Het begon snel te gisten en ratelde precies 1 week aan 1 stuk door, daarna nog 2 dagen een enkel bubbel en toen was het klaar…. Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 1 maand geleden
@haak heerlijk als het droog is uit gegist! zo hoort dat. 12% is eigenlijk een appelwijn, niet verkeerd. ps. welke gist heb je gebruikt?
-
NaFets antwoordde op het onderwerp "Kamado bbq" – 4 jaren, 1 maand geleden
@haak
Geen idee maar ik zou het zelf niet gokken, ook al bestaat het. Veiligheid voor alles. - Meer laden