-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@houthakkertje waarschijnlijk is meeste alcohol al verdampt en/of gebonden met zuren . Een beslag wat zonder concerverings middel wordt weggezet kan na 6 weken al het riool in . Met concerverings middel is 3 mnd ook al rijp voor riool…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@houthakkertje Waarom zou je dit willen proberen, anderhalf jaar om ontleding van gist te krijgen, verzuring etc.
Suikerwater is geen financiële nekslag en met versere producten werken kan alleen maar betere drank opleveren. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appels & Peren" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@houthakkertje heb je nog gist toe gevoegd? Want als je het fruit gekookt heb zal de gist die op het fruit zat niet meer werken. Het zal dan iets zijn wat al in je garage rond hing en de opbrengst… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Limochello heel bitter" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@houthakkertje 3 maanden macereren is veel te lang. Ik ben nu 5 liter Lemon lime aan het maken en dat laat je 3 dagen macereren maar wel in alcohol van 45 a 50%. Het wordt wel wat aan gezuurd met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limochello heel bitter" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@houthakkertje natriumhydroxide doorheen roeren . Gebruik daarbij even ph meter . (Ph 8 -8,6 ) 24 u laten staan . Hierna opnieuw destileren. Dan kun je de alcohol weer gebruiken . Wil je toch iets van de ” drank “… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Limochello heel bitter" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@houthakkertje heb je er rekening mee gehouden om het wit van de schil niet mee te nemen bij je maceraat? Het wit van de schil geeft namelijk een bittere smaak. En wat was je alcohol percentage toen je de schillen… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Limochello heel bitter" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@houthakkertje
weggooien is sowieso zonde, je kunt het altijd nog opnieuw destilleren.
Cheers, @ndré😎🥃 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@houthakkertje ph meet je met ph papiertjes, lakmoesproef. Of met een digitale ph meter . Ph omlaag / zuurtegraad hoger gebruik je citroenzuur , phosforzuur , wijnsteenzuur , zwavelzuur of calcium sulfaat , ph omhoog / zuurtegraad lager calcium carbonaat, … Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "kersen vergisten vraag!" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@houthakkertje gratis eiwitten.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kersen vergisten vraag!" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@houthakkertje met zeef afscheppen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kersen advies" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@houthakkertje een van de beste manieren is wanneer de steeltjes en pitten eruit hebt even de kook erover ( er zijn mensen die enzym toevoegen maar dat is niet nodig als je even paar tellen aan de kook brengt …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kersen advies" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@houthakkertje een van de beste manieren is wanneer de steeltjes en pitten eruit hebt even de kook erover ( er zijn mensen die enzym toevoegen maar dat is niet nodig als je even paar tellen aan de kook brengt …. Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Kersen advies" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@houthakkertje Het is altijd handig om even de zoekfunctie te gebruiken. Daar vind je zeker al een aantal antwoorden. Onlangs heb ik een deze link gevolgd om aardbeien likeur te maken. Het is geen destillatie proces. Wel een zeer eenvoudige, snelle… Meer lezen»