Forum antwoorden aangemaakt
RE: DAP invloed PH waarde @marcel1966 Invertsuiker Vercosine 80 25Kg van Cosun beet company voor banket bakkers heeft een ph waarde tussen 2.0 en 4.5 en wordt geproduceerd door zuur. Zie tabel Van een banketbakker weet ik dat... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Iets terughoudend maar nieuwsgierig. @robbert Het is allemaal niet urgent. Ik stuitte bij toeval vanuit een bierbrouw verhaal op groene mout. Vond het interessant en heb lopen zoeken naar toepassingen. De molens vielen me op. Mijn vrouw ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Iets terughoudend maar nieuwsgierig. @theresa In de video van een destillerij die whisky maakt van groene mout van rogge is na 1.10 minuut te zien dat ze een soort gehaktmolen gebruiken. Ik heb ook eens een russische video voorbij zien k... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Iets terughoudend maar nieuwsgierig. @theresa Ja groene mout ken ik. Hoe maal jij het? Op video's die ik hierover heb gezien gebruikt men een gehaktmolen. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Iets terughoudend maar nieuwsgierig. @theresa Hi, als ik het goed begrijp laat je de tarwe ontkiemen en zonder te drogen en de wortels te verwijderen bij de aardappelpuree. Klopt dat? |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Aging @larsje40 Stel je hebt hetzelfde stuk hout waarvan het vat is gemaakt, dan krijg je dezelfde smaak met een glazen met hout in de alcohol als de alcohol in het vat. Alcohol is een geweldig oplosmiddel.... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Aging @larsje40 Enkele jaren in een 3 litervat is te lang. Eerder 3 tot 6 maanden. De reden is dat je 3 liter alcohol met een groot oppervlakte hout in contact komt. Commerciële whiskystokerijen werken met ... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: 98% @axelf ik zit met een half oog voetbal te kijken. Kopersulfaat wordt ook gebruikt. De moleculaire zeef schijnt het minst moeilijk te zijn. Maar je moet hoe dan 100% alcohol stoken om het stof eruit te... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: 98% Max 95.6%. Hoger kan niet. Google het maar. |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: 98% Met stoken is max 95.6% mogelijk en dat ga je niet met een t500 bereiken. Wil je 98% of 100% ethanol kijk dan deze video moleculaire zeef voor het binden van het water. |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Vragen mbt thermometer Bijvoorbeeld |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Gin, Jenever, Aquavit, Absint en andere "botanische" destillaten - deel je recepten @robbert Ik moest even zoeken maar ik heb een artikel gevonden. Ik heb het ooit in een boek of een tijdschrift gelezen. Moeilijke tijden Tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog ontstond er voed... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Gin, Jenever, Aquavit, Absint en andere "botanische" destillaten - deel je recepten @robbert Mooi recept, maar het verschil tussen jonge en oude jenever is iets anders. Volgens mij is dit een oude jenever. Sinds de 16e eeuw haalt Nederland het merendeel van het graan voor brood, bier... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Hollandsche CCVM ketel @robbert De ketel draait zonder reflux in dit geval. Boven in de ketel is het 95 graden C in de video en boven in de kolom 92.3 graden C. Het is een stripping run dus niet zo'n probleem, maar volgens... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist Mogelijk ook interessant countrymaltgroup. O.a. Eigenaar van Fermentis gisten. Pagina 93-94 met hyperlinks naar alle datasheets. |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |