-
Thurstan antwoordde op het onderwerp "T500 stroomregelaar" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@joery ik heb mij laten vertellen dat je best je alcohol onder de 40% brengen alvorens je stookt :-)Maar het klopt dan dat als je dat ding volledig open draait ie het max vermogen neemt van je ketel? dus de… Read more»
-
Thurstan antwoordde op het onderwerp "T500 stroomregelaar" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@joery ben deze ook aan het overwegen. Hoe moet ik dat dan zien, als ik hem volledig tot het einde draai zal mijn ketel op maximum vermogen stoken? ( 2000 watt ) of hoe werkt dat juist?
-
DutchGold antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling: SPP spiral prismatic packing RVS" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery Bedankt en @monoblock, ik zou er dan wel 2 willen hebben
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery Mij is verteld dat door het gebruiken van natte bakkersgist de smaak zachter is, dus niet zo scherp. Maar dat jij in 5 dagen op 10,5 % zit verbaasd mij wel, Ik doe daar minimaal 14 dagen over, bij… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery, ik ken de Kitzinger gist en die doet het ook prima bij 20 graden. Normaal is het goed om de minimale toelaatbare temperatuur te gebruiken, maar het moet ook niet te lang gaan duren je ben geen Champagne aan… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery bedankt voor jou reactie, maar dat beantwoord nog steeds niet mijn vraag, wat is DODE gist, en de 100 gram bakkersgist, wat is dit voor een soort? natte of droge gist? Ik heb hier nu 25ltr staan te gisten… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery, een opstart tijd van 24 uur is niet lang maar acceptabel. Een SG 1070 kan bakkersgist makkelijk aan(champagne gist zeker) ietsje hoger mag ook nog wel, maar 15 graden is wat aan de lage kant. Geen kritiek hoor alleen… Read more»
-
RuMo replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery, ik heb die ervaring niet met het EZ-filtersysteem. Ik schroef het in elkaar en het werkt. Ik verdun naar 40% filter dit en stook het nog een keer. De fabrikant zou wel willen dat je iedere keer het filter… Read more»
-
ppeterke replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery top en ga je met bubble cap werken ook? ik heb nog een dephlegmator bij besteld voor in potstill mode voor boven het kruiden kijkglas
-
RuMo replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery, ik weet niet wat er moeilijk is aan het EZ-filtersysteem. Je zet het in elkaar gooi er alcohol van 55% in en klaar. Je kan er 25 liter alcohol mee filteren, maar mijn alcohol is al redelijk schoon dus… Read more»
-
ppeterke replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery Hey Joery heb je de onderdelen die we in de tijd besproken hadden met de tri clamp al besteld en aangekregen ? hoever sta je hier mee. Ik heb onlangs met mijn T500 en tri clamp kolom nog in… Read more»
-
DutchGold replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery Recept heb ik zelf nooit geprobeerd. Ik begin nu een neutrale alcohol altijd met dextrose als suikerbasis. Hier voeg ik actieve kool aan toe en zorg dat ik deze zo helder mogelijk in mijn ketel krijg. De vergisting doe… Read more»
-
DutchGold replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery Ik ben benieuwd naar je resultaten maar 96% zul je puur door distillatie nooit gaan bereiken. Dit komt omdat het azeotropic point van alcohol en water 95.6% is. Op dit moment is het kookpunt van water en alcohol gelijk…. Read more»
-
DutchGold replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@joery Je gooit wel veel weg naar mijn idee maar als de smaak daarvan beter wordt geef ik je groot gelijk. Ik zou het niet meteen weg gooien maar eerst nog even een tijdje laten luchten en dan nogmaals beoordelen…. Read more»
-
ppeterke reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@joery ik stook ook zo maar bij mij komt van van den Ali moet zeggen waar ik heb gekocht goe gerief.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@joery ja ook bakkersgist is zeer goed bruikbaar .
(bij maischen op 55 gr worden eiwitten afgebroken tot aminozuren wat goede voedings bodem is voor de gist ) -
Lekker reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@joery👍👍👍
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Even voorstellen en wat aanbieden." – 4 jaren, 3 maanden geleden
@joery Laat je dat dan weten, of er verschillen zijn?
-
Lekker reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@joery okay en dan die je een 2e run…
-
Lekker reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 3 maanden geleden
- @joery gebruik jij het gedistilleerd water wat eruit komt bij het proces om de alcohol te verdunnen of niet ?
- Meer laden