@johans
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "de kook erover doen" – 7 maanden geleden
@johans de kook erover is het product in heet water zetten en enkele minuten op temperatuur houden .
Dit breekt cellen open en het enzym dat methyl afstoot gaat kapot. -
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@johans nou de witte wijn is vorige week vrijdag gestookt. 12 liter de ketel in gegaan en een goede 2,6 liter (bij 20%gestopt) er uit gehaald Voor loop opgevangen en weg gemietert wat dat was bocht. Maar de rest ruikt… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@johans leuk! Goed te horen 😁 ben benieuwd naar ons resultaat. Volgende week vrijdag
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@johans in eerste instantie zou ik de fles open doen en ruiken. Als je d’r niet van achterover valt van de stank kan je best proberen affilteren en stoken. Met de helm wanneer je toch wat smaken wilt overhalen, met… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@johans ben benieuwd of het wat geworden is?!
Wij krijgen deze week een liter of 12 witte wijn die ook niet super is qua smaak. Ben benieuwd wat er uit komt na stoken -
Willem2 antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@johans uitvergistte appel-perenmost mag je gerust laten staan. komt smaak alleen maar ten goede. Wel zorgdragen dat je de co2 laag boven de most niet verstoort. Een jaar afgesloten onder waterslot buiten laten staan is geen probleem.
-
Hoentie antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@johans 15 x 0,07 = 1,05 L pure alcohol (en die ga je nooit allemaal eruit krijgen). Je 2 liter van 40% is dus helemaal niet zo slecht qua rendement. Misschien had je de fruitwijn nog wat langer moeten… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@johans,theoretische opbrengst van 1 liter van 100% waar jij dan 2l van 40% heb is best wel goed. Maar volgens de vuistregel zou je dus na de eerste stook 5l van 21% kunnen hebben. Ik denk dan ook dat je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@johans appels afhankelijk van soort bevatten gem 110 gr suiker per kilo. Peren bevatten gemiddelde per kilo 110 – 120 gr. Per kilo van deze suiker haal je ongeveer 590 – 640 mil alcohol . Als je nu weet hoeveel… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@johans 7% uit een fruitgisting is toch wel het minimale wat je moet kunnen halen en als je dan 15 liter verstook komt daar maximaal 1 liter van 100% alcohol uit wat je natuurlijk nooit ga halen. Maar wat jij… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "rum verouderen ?" – 2 jaren geleden
@johans
Volgens mijn beleving word deze dan wel zachter naarmate het ouder word.
Ik zou eerst een gedeelte uitproberen.
Groet, @ndré😎🥃 -
Drupelken antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@johans Je kunt hem bewerken met honing dan heb je een zoete en licht gele rum.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "verschillende metingen bij fijnstook" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@johans, hebben alle meter het zelfde doel(het meten van heldere alcohol) en zijn ze van het zelfde merk(chinees spul kan wat afwijken) ook de schaal verdeling is belangrijk, de een gaat van 0 tot 100 en de ander misschien van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "verschillende metingen bij fijnstook" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@johans op de alcohol meter staat meestal op welke temperatuur deze os geeikt .
Met lagere of hogere temperaturen zal je een afwijkende uitslag krijgen. -
@ndré antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 3 maanden geleden
Hoi @johans
Ik heb mijn rum laten marcheren met zoethout,piment, kaneelstokje, jeneverbes, ster anijs en koriander.
De hoeveelheid moet je zelf een beetje mee experimenteren.
Cucces en Cheers alvast.
Groet, @ndré😎🥃
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje kiwi ?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@johans ala ik het goed in mijn hoofd heb heeft een kiwi ongeveer 10% a 11% van zijn gewicht aan suikers. Het is dus de moeite om ze te vergisten zonder suiker om zoveel mogelijk eigen aroma te verkrijgen. Maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@johans het hangt af van het zuur aanwezig wat de reactie is en stijging. Dus je kunt het beste 2 gr per liter bijvoegen en dan even 10 min wachten meten en eventueel nog eens bij voegen als noet voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@johans des te lager het getal is des te meer zuur aanwezig des te hoger ph des te minder zuur wanneer je ph 2,4 is het dus te zuur en moet je een product gebruiken als calcium carbonaat, natrium bicarbonaat, … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Charentaise" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@johans als je een charantaise aanschaft is makkelijkste om even te kijken bij iemand tevoren of dat iemand even met jou samen de eerste keer stookt met het apparaat. ( Of tegenwoordig kan ook met app op afstand even samen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Charentaise" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@johans ik heb vrij wat uurtjes met een charantaise gewerkt . De charantaise is de beste smaak maker die er is . Geen ketel kan het evenaren. Je moet er even mee leren werken maar is niet zo moeilijk. Hou… Meer lezen»
- Meer laden