Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

JohanS

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van JohanS

@johans

wel beste vrienden, ik heb mij vandaag gewaagd om de eerste maal een wiskymash te distilleren met mijn grainfather en de koperen dome . Niet helemaal gegaan zoals ik had verwacht . Wat is er gebeurt? , wel ben dus beginnen verwarmen toen bovenaan de temp meter op de koperen dome op 55 graden kwam heb ik de grainfather op 80 % gezet en de […] Bekijken
  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zuiver amoniac" – 2 weken, 1 dag geleden

    @johans door nog aanwezige organische resten of nog resten van sulfiden gevormd uit vergisting of toegevoegde stoffen bij vergisting kan bij nog fout ph waarde amoniak vorming komen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gasfles plots leeg" – 2 weken, 4 dagen geleden

    @johans snel wisselen en gewoon doorgaan zal weinig invloed hebben.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "de kook erover doen" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @johans de kook erover is het product in heet water zetten en enkele minuten op temperatuur houden . 
    Dit breekt cellen open en het enzym dat methyl afstoot gaat kapot.

  • Profielfoto van Rudyvanr

    Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @johans nou de witte wijn is vorige week vrijdag gestookt. 12 liter de ketel in gegaan en een goede 2,6 liter (bij 20%gestopt) er uit gehaald Voor loop opgevangen en weg gemietert wat dat was bocht. Maar de rest ruikt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rudyvanr

    Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @johans leuk! Goed te horen 😁 ben benieuwd naar ons resultaat. Volgende week vrijdag

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @johans in eerste instantie zou ik de fles open doen en ruiken. Als je d’r niet van achterover valt van de stank kan je best proberen affilteren en stoken. Met de helm wanneer je toch wat smaken wilt overhalen, met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rudyvanr

    Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @johans ben benieuwd of het wat geworden is?!
    Wij krijgen deze week een liter of 12 witte wijn die ook niet super is qua smaak. Ben benieuwd wat er uit komt na stoken

  • Profielfoto van Willem2

    Willem2 antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @johans uitvergistte appel-perenmost mag je gerust laten staan. komt smaak alleen maar ten goede. Wel zorgdragen dat je de co2 laag boven de most niet verstoort. Een jaar afgesloten onder waterslot buiten laten staan is geen probleem.

  • Profielfoto van Hoentie

    Hoentie antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @johans 15 x 0,07 = 1,05 L pure alcohol (en die ga je nooit allemaal eruit krijgen).   Je 2 liter van 40% is dus helemaal niet zo slecht qua rendement.  Misschien had je de fruitwijn nog wat langer moeten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @johans,theoretische opbrengst van 1 liter van 100% waar jij dan 2l van 40% heb is best wel goed. Maar volgens de vuistregel zou je dus na de eerste stook 5l van 21% kunnen hebben. Ik denk dan ook dat je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @johans appels afhankelijk van soort bevatten gem 110 gr suiker per kilo.  Peren bevatten gemiddelde per kilo 110 – 120 gr. Per kilo van deze  suiker haal je ongeveer 590 – 640 mil alcohol  . Als je nu weet hoeveel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @johans 7% uit een fruitgisting is toch wel het minimale wat je moet kunnen halen en als je dan 15 liter verstook komt daar maximaal 1 liter van 100% alcohol uit wat je natuurlijk nooit ga halen. Maar wat jij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "rum verouderen ?" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @johans 
    Volgens mijn beleving word deze dan wel zachter naarmate het ouder word.
    Ik zou eerst een gedeelte uitproberen.
    Groet, @ndré😎🥃

  • Profielfoto van Drupelken

    Drupelken antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @johans Je kunt hem bewerken met honing dan heb je een zoete en licht gele rum.
     

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "verschillende metingen bij fijnstook" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @johans, hebben alle meter het zelfde doel(het meten van heldere alcohol) en zijn ze van het zelfde merk(chinees spul kan wat afwijken) ook de schaal verdeling is belangrijk, de een gaat van 0 tot 100 en de ander misschien van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "verschillende metingen bij fijnstook" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @johans op de alcohol meter staat meestal op welke temperatuur deze os geeikt  .  
    Met lagere of hogere temperaturen zal je een afwijkende uitslag krijgen. 

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Hoi @johans 
    Ik heb mijn rum laten marcheren met zoethout,piment, kaneelstokje, jeneverbes, ster anijs en koriander.
    De hoeveelheid moet je zelf een beetje mee experimenteren.
    Cucces en Cheers alvast.
    Groet, @ndré😎🥃
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje kiwi ?" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @johans ala ik het goed in mijn hoofd  heb heeft een kiwi ongeveer 10% a 11%  van zijn gewicht aan suikers. Het is dus de moeite om ze te vergisten zonder suiker om zoveel mogelijk eigen aroma te verkrijgen.  Maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @johans  het hangt af van het zuur aanwezig wat de reactie is en stijging. Dus je kunt het beste 2 gr per liter bijvoegen en dan even 10 min wachten meten en eventueel nog eens bij voegen als noet voldoende…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @johans  des te lager het getal is des te meer zuur aanwezig des te hoger ph des te minder zuur wanneer je ph 2,4 is het dus te zuur en moet je een product gebruiken als calcium carbonaat, natrium bicarbonaat, …   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM Bazz rinus55

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 5 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 6 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 1 week geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens