Forum antwoorden aangemaakt

RE: Mashen of Maischen

In forum Stookforum

6 jaar geleden
RE: Gist, Gist, Gist

Ik neem aan dat je nog niet lang stookt, zowel lees ik het graag Maar net als elke goede bakker kan een whiskey maker aan zijn deeg of mash proeven en weten of het lekker zal zijn. Ik proef altijd d...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: wat heb ik verkeerd gedaan

Flessenland

In forum Stooktips

6 jaar geleden
RE: Gist, Gist, Gist

@ChrisV Natte gist vs droge gist is voorkeur, van natte heb je ongeveer 3 maal het gewicht nodig (indien je op gewicht werkt). Droge gist moet je hydrateren voor je het onder mengt. Ieder zijn ding, b...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Gist, Gist, Gist

Teveel gist bestaat niet, te weinig wel. Dit heeft te maken met vergistingstijden en infecties. Gistsmaak in je distillaat wilt simpelweg zeggen dat er niet voldoende geklaard is. Smaken zijn subjec...

In forum Gist vragen

6 jaar geleden
RE: Welke koffie voor likeurtjes

Percolator is meer voor een espresso te maken, French press word ook een cafetiere, doordrukker etc genoemd. Het werkt totaal anders. Je kan deze koffies best nogmaals filteren door een papieren f...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Welke koffie voor likeurtjes

Ja dat is in het balpark van de prijs. 150Gram voor 20Euro bv Ik geloof dat Jamaican blue mountain in de top 10 van werelds beste koffies staat, vandaar de prijs. Het is vrij duur, dat ontken ik zek...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Welke koffie voor likeurtjes

Voor een koffie drankje brouw ikzelf een koude koffie (cold brew coffee) in een french press, omdat het minder zuur en bitter uit de boon trekt. Persoonlijk vind ik de Mokarico Bio heel erg lekker maa...

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Opbrengst suikermash

Jazeker

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: ° Alcohol vs % alcohol

Ja Jan, in de oudere volksmond word hier in Belgie (mss streekgebonden) vaak graden gebruikt Proof or Abv ? Note that there are a couple of different ways of describing the alcohol strength. Some ...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Calvados van appels uit de Betuwe € 0,35 per kg

Fruit word even goed bespoten hoor 😉

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Had ik nog niet gezien, mooi glas!

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Mijn pruimen eau de vie slaat licht troebel ( wit ? ) uit na verdunning.

Geen gevolgen, dat is door foezels (olies) voorbeeld hiervan is Pastis en dergelijke Verdun minder wellicht 45%, eventueel hoger % voor het helder te houden

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: tips gevraagt alcohol stoken uit pruimen .

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Whisky mash maken van mout

at an elevated temperature of approximately 100°C amylase does become denatured.

In forum Recepten

7 jaar geleden
Pagina 1 / 52