Forum antwoorden aangemaakt
RE: Mashen of Maischen
|
In forum Stookforum |
6 jaar geleden |
RE: Gist, Gist, Gist Ik neem aan dat je nog niet lang stookt, zowel lees ik het graag Maar net als elke goede bakker kan een whiskey maker aan zijn deeg of mash proeven en weten of het lekker zal zijn. Ik proef altijd d... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: wat heb ik verkeerd gedaan Flessenland |
In forum Stooktips |
6 jaar geleden |
RE: Gist, Gist, Gist @ChrisV Natte gist vs droge gist is voorkeur, van natte heb je ongeveer 3 maal het gewicht nodig (indien je op gewicht werkt). Droge gist moet je hydrateren voor je het onder mengt. Ieder zijn ding, b... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Gist, Gist, Gist Teveel gist bestaat niet, te weinig wel. Dit heeft te maken met vergistingstijden en infecties. Gistsmaak in je distillaat wilt simpelweg zeggen dat er niet voldoende geklaard is. Smaken zijn subjec... |
In forum Gist vragen |
6 jaar geleden |
RE: Welke koffie voor likeurtjes Percolator is meer voor een espresso te maken, French press word ook een cafetiere, doordrukker etc genoemd. Het werkt totaal anders. Je kan deze koffies best nogmaals filteren door een papieren f... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Welke koffie voor likeurtjes Ja dat is in het balpark van de prijs. 150Gram voor 20Euro bv Ik geloof dat Jamaican blue mountain in de top 10 van werelds beste koffies staat, vandaar de prijs. Het is vrij duur, dat ontken ik zek... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Welke koffie voor likeurtjes Voor een koffie drankje brouw ikzelf een koude koffie (cold brew coffee) in een french press, omdat het minder zuur en bitter uit de boon trekt. Persoonlijk vind ik de Mokarico Bio heel erg lekker maa... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Opbrengst suikermash Jazeker |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: ° Alcohol vs % alcohol Ja Jan, in de oudere volksmond word hier in Belgie (mss streekgebonden) vaak graden gebruikt Proof or Abv ? Note that there are a couple of different ways of describing the alcohol strength. Some ... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Calvados van appels uit de Betuwe € 0,35 per kg Fruit word even goed bespoten hoor 😉 |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken? Had ik nog niet gezien, mooi glas! |
In forum Het Café (praathuis) |
7 jaar geleden |
RE: Mijn pruimen eau de vie slaat licht troebel ( wit ? ) uit na verdunning. Geen gevolgen, dat is door foezels (olies) voorbeeld hiervan is Pastis en dergelijke Verdun minder wellicht 45%, eventueel hoger % voor het helder te houden |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: tips gevraagt alcohol stoken uit pruimen .
|
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Whisky mash maken van mout at an elevated temperature of approximately 100°C amylase does become denatured. |
In forum Recepten |
7 jaar geleden |