-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@robbert sorry. Mijn bericht van gisteren is vernietigd door buitenaards leven ofzo.
Ik wou zeggen dat ik 4kg zelfgemoute gerst gebruik. 2kg ongemouten tarwe en 1 kg ‘geroosterde/geëeste’ gerstemout -
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@rumo heel mooi gezegd rumo 😢 maar zonder gekheid. Daar heb je wel gelijk in. Aangezien er waarschijnlijk geen vaste recepten en handleidingen voor zijn, doen we het zoals het uitkomt. Ik heb net 500g gedroogde gerst 2 uur… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Oke, maar als u eest op kolen of turf, welke temperatuur houd u dan aan?
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@rumo ja dat is wel een idee. Mijn graan ligt te kiemen in de schuur, dus +- buitentemperatuur. Ik mout steeds 2 kg tegelijk, maar ik denk dat als ik het kiemen ook binnen ga doen dat ik met gist-tonnen,… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Een hele boel variabelen dus. Maar zouden er geen `recepten´ zijn om te eesten. Of hoe eest jij jouw mout. Houd jij jou kiemtemperatuur, eiwitgehalte en vochtpercentage per dag bij? Eest jij nog voor bepaalde smaken? Als een beginner… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Ik was nog eens aan het surfen om wat meer informatie over de temperaturen van eesten te vinden. Nu heb ik wel een leuk artikel gelezen bij de hobbybrouwers, maar heel duidelijk was het niet. Ik had gehoopt een tabelletje… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@alchemist duidelijk verhaal zo. Als ik 3 verschillende namen van gist in 1 alinea zie staan duizeld het me al, ik vind het knap hoe je je er in verdiept. Ik volg het topic weer lekker verder. Succes!!
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@alchemist oke dus je heb een grote pot water met een kilo zuurkool laten trekken en dat water heb je gebruikt met maischen?
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@alchemist water van verse zuurmout? Heb ik ergens overheen gelezen?
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Geplaatst door: @alchemist Vrijdag is tweemaal de eerste overhaal gedaan van de meest geturfde Whisky tot nu toe, Ik hang aan je lippen. Als mijn graan op is wil ik ook voor de 55ppm mout gaan om een islay-achtige whisky… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus klopt jah. Ik heb het artikel ook al eens gelezen en gebruikt toen ik voor t eerst ging mouten. Ik heb nu al verschillende keren zelf gemout. Nu de eerste gistemmer staan met ‘whisky’ door 2 keer 500g te… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Gelukkig nieuwjaar allemaal!" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Een heel plezierig jaar gewenst allen. Dat ze maar mogen smaken, het maken komt vast goed, dat is de hobby
-
johnny liked forum post "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eikenhout bewerken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Hartelijk dank voor deze duidelijkheid. Ik had al flink gezocht en er staat hier en daar wel wat over. Maar ik kreeg het niet op en rijtje. Eerst wateren voor de zekerheid.(ik heb toch alle tijd) Dan toasten en dan… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Welke zelfbouw stookketel" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Ik heb 3 ketels gemaakt uit oude boilers. Ik heb 1 hoed die op meerdere ketels past. Bovenin de hoed is nog de ruimte om een mandje te hangen, al heb ik dat nog niet gerealiseerd. Tot nu toe stook… Read more»
-
johnny posted a new topic "eikenhout bewerken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Hallo medestokers, Door mijn handicap dat ik alles zelf wil maken, wil ik zelf mijn eikenhout maken om drank op te laten rijpen. Nu ben ik me er wel van bewust dat een eikenboom dat veel beter kan doen en… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert phoe… Da is nogis een antwoord. Uhm.. waar begin ik. Ik maisch tot nu toe altijd door rustig te verwarmen tot 55°C. Daar een 3 kwartier te blijven. Dan naar 63-65°C een uurtje en dan (als de jodium test… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw fruitpers" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@orangeloo nee zeker niet vreemd. V3C forum ben ik al enkele jaren lid van. Facebook kijk ik niet meer op, al ben ik waarschijnlijk nog wel lid van 300mania. Hij staat nu lekker in de stalling. Volgend jaar de laatste… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw fruitpers" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Dat is een interessant idee. Ik heb voor het eerst met fruit (appels) gewerkt afgelopen weken. Ik heb gestookt met pulp in de ketel. Dat gaat prima maar je heb zoveel plek nodig in je vergistingsvat en ketel. Als de… Read more»
- Meer laden