-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert tja dat is wel een goede.. maakt het qua maichen en/of smaak wanneer ik de zuurmout gebruik? De vorige keer heb ik de zuurmout gelijk met de rest gebruikt. En de ph gecorrigeerd. Maar ik lees wellis bij jouw… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Enzyme werking zal zeker stoppen. Maar dat is niet erg. Ik heb nu een 0.5kg op 120°C geeest en 0.5kg op 180°C geeest. Die laatste werd donker van kleur. Nu wil ik nog een hoeveelheid zuurmout maken 0.5-1kg en de… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Ach met wat zoeken kom je er best uit denk ik. Maar zoals de meeste mensen ben ik voor het gemak 😉 daarbij komt nog dat ik liever bezig ben, dan op internet probeer engelse sites te vertalen over mouten… Read more»
-
johnny heeft haar/zijn profielfoto gewijzigd 3 jaren, 5 maanden geleden
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ja ik weet dat ik wat (4 jaar) laat ben met reageren. Ik ben ook begonnen met mouten. Eerst van tarwe (zie topic zelf (tarwe)mouten) maar dit is wel een niveau hoger hoor. Echt gaaf om allemaal te lezen. Doe… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen." – 3 jaren, 5 maanden geleden
Welkom op dit forum, en hierbij weer een reactie.
Rum staat ook nog op mijn to-do lijstje. dus bij vragen en verslagen kijk ik zeker stiekem mee. -
johnny liked forum post "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ik sluit me aan bij rumo. Fijn die kleine ‘makkelijke’ recepten. Ik wil met een deel van de appel brandy dit gaan proberen. Dan komt er zeker een appel smaak aan 😋
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 ja vanavond ging het beter. Weer 18kg appels in blokjes gesneden. Wat water erbij.(veel minder dan gister). Gekookt. Na/tijdens het koken zie je het gewoon natter worden. Sg na het koken was 1030. Toen ongeveer 3kg dextrose erbij. Nu… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre Ik heb alles gekookt nu. En met het overscheppen van kookketel naar gistvat vond ik de pitjes onderin. Ook goed. Als ze er maar uit zijn. 18 kg appels. Tot blokjes gesneden 18×18. Alles gekookt. Totale hoeveelheid schat ik… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Geplaatst door: @kees22 Brandt dat niet aan in de ketel? Nee als het goed is niet. Het wordt de eerste keer. Ik doe de pulp in een kussensloop. En onderin de ketel een rooster zodat de sloop altijd vrij van… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 wauw. Een koeler zonder water? Ik wil binnen kort mijn secondair afsolderen zodat ik mijn appeldrank kan stoken. Heb dit weekend 100 kilo appels gekregen. 25L appels/peren staat te vergisten. Daarvan kan ik de low wines in de secondair… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kees22 oke leuk experiment. Kun je er wat foto’s bij zetten? Ik ben me aan het verdiepen in thumpers/secondaire vaten/bijvaten. Isoleer je hem ook of verwarm je hem soms nog?
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Geplaatst door: @robbert de smaak verbeteren door via een lowwine over te halen of een concentraat Oke dankjewel voor deze info weer. Ik heb maar 1x 25L stookwijn dus zal deze keen nog niets hebben om de secondair mee te… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@robbert oke dus met een standaard koperen ketel/alambiek mag ik lekker 2 keer stoken? 1e keer met pulp erin. Als ik mijn secondair vat optijd af heb zou ik die dan op één of andere manier kunnen gebruiken om op… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "eau de vie stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Hee wat lees ik nu @Robber?? Geplaatst door: @robbert probeer met goede voorloop en naloop scheiding in 1 x te stoken Maar 1 keer stoken? Ik dacht dat wij hobbystokers ongeveer alles minimaal 2 keer stookten. Ik heb ongeveer hetzelfde… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@erika zou het een optie zijn om het graan mee in de ketel te gooien en of is de gist dan een probleem? (Omdat die dan automatisch ook mee gaat)
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@erika ben je er al over uit? Qua smaak verschil in met of zonder graan vergisten?
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Gewoon ouderwets werkt nog steeds" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ robbert. Ik denk dat er meer zijn die dit draadje gaan volgen. (Waaronder ik)
Er is al veel gesproken over de manier van/en moonshiners. En ik wil graah meer weten over de thumper c.q. secondair vat.
Veel succes en alvast bedankt -
johnny antwoordde op het onderwerp "Cheap and cheasy Calvados" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@xlr8 ik denk ook niet dat hij het zo bedoeld. De verdunning aangeraden op de fles komt uit op 1023. Ze raden aan 1:15. Hij verdunt ongeveer 1:2.5. Wat zou dan het sg zijn?
- Meer laden