Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Keije

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Keije

@keije

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Grote fruitpers van RVS en voedselveilig kunststof" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @keije heb je een link? Zie niks.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Grote fruitpers van RVS en voedselveilig kunststof" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @keije Wat is groot?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Terugkerende muffe smaak/bijsmaak suikerwash" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije onthard water, welwater of regenwater is ten alle tijden beter .
    Een goed werkende ketel heeft totaal geen moeite om een nog troebele stookwijn helder en smaak arm te krijgen..
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Terugkerende muffe smaak/bijsmaak suikerwash" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije gebruik van onthard of regenwater heeft absoluut invloed op de kwaliteit van drank  Koperen helm voor rum heeft even als koper in whiskey benefits . Het ” verminderend en neutraliseert diverse stoffen waaronder zwavels . Voor een goede volle…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Terugkerende muffe smaak/bijsmaak suikerwash" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije als de vergisting niet helemaal volledig is    dus inderdaad de 1020 is er iets niet goed gegaan.  Heb je de vergist beroerd ?  Zuurstof inslag ?  Ja ook laagwaardig rvs kan als het beslag erin staat een bjjsmaak…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Terugkerende muffe smaak/bijsmaak suikerwash" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije het kan een redelijk aantal dingen zijn, ik heb al een tijd geen suikerwash meer gemaakt (ik meen vier keer in het begin om wat likeuren te maken) en die was met een rvs AirStill waarbij ik wel koperen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Terugkerende muffe smaak/bijsmaak suikerwash" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije muffe lucht is nogal een brede omschrijving van wat er mis mee kan zijn. Blanke alcohol heeft zeker baat bij luchten en t wordt zeker zachter, maar aangezien de vergisting niet lekker liep kan er een zweem of meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Maximale ketel grootte met 2" reflux kolom" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije ergens heb ik hier op forum ook iets met foto’s staan van rvs 304 dat zwart uitslaat in ingekankert was .   304 – koper , zuur en eventueel slechte aarding of statistisch  geladen..  koper vreet meer weg maar ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Maximale ketel grootte met 2" reflux kolom" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije ga je een verwarming inbouwen  of aanliggende verwarming of op een plaat of wil je eau bain Marie ,? .je praat over een 2inch in diameter maar hoe hoog is kolom  ?  Je kunt 80 liter opwarmen met inwendig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Maximale ketel grootte met 2" reflux kolom" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @keije, voor een dikke en lange kolom heb je meer vermogen nodig en voor meer volume heb je meer tijd nodig. Om de alcohol naar boven te stuwen heb je dus vermogen nodig maar niet teveel anders verbrand de vloeistof…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Koolstof eruit filteren" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @keije alleen bij Turbogist heb je actievekool nodig en na de fermentatie turboclean om het weer uit je stookwijn te halen. En op het laatst kun je de alcohol door een koolstoffilter halen. Dit filter geeft geen kool(kleur) af maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Koolstof eruit filteren" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @keije je heb toch niet een zakje van die actievekool vloeistof aan je alcohol toegevoegd? Want dat voeg je voor de fermentatie toe.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koolstof eruit filteren" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @keije vislijm erdoor roeren en laten bezinken. 
    En volgende keer een beter gist gebruiken . 
    Een goede gist en juiste stookwijze en ( uiteraard een goed werkende ketel) dan zijn na correctie s niet meer nodig. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal!" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @keije bij een goed werkende ketel zou je met een gewone standaard 2x overhalen een goed resultaat moeten hebben . Destilatie zelf moet voldoende zijn . Wanneer je moet na corrigeren met actief kool is er wat mis door slechte…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eigenbouw ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @keije wanneer je een 100% vergistingen hebt en een heldere stookwijn zal er weinig aan kunnen branden. . zit er nog rest suiker in kan het aankoeken op een inwendig element . Wanneer je zou gaan werken met een beter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Temperatuur suiker en turbo gist stook" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @keije 
    De ketel werkt het best op een vulling van 2/3. Heeft inderdaad te maken met de kans op droogkoken en ook het terug condenseren (aroma verlies). Nou is dit laatste niet zo’n probleem als je met turbogist werkt. 

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Temperatuur suiker en turbo gist stook" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @keije 
    inderdaad bijmengen met kraanwater of bronwater tot onder de 40 procent. Zorg er wel voor dat de ketelvulling ongeveer 2/3 is. 
    Groet, Lambik 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eigenbouw ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @keije  word de verwarming door thermokoppel in en uitgeschakeld of heb je vermogen regeling waardoor je niet steeds warmte fluctueert .
    Ga je ook iets nog om verwarming maken waardoor je geen aanbranden eraan  krijgt .
    ( Koker van monelgaas o.i.d. )

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Temperatuur suiker en turbo gist stook" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @keije je vraagt hoe suiker en turbogist mash te verstoken.  Zelf ga ik voor toch betere producten dan dat . Maar goed om toch nog iets ervan te kunnen maken zou je het met een brug temperatuur van tussen 78,3…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal!" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @keije  5 kilo suiker 5 gram citroenzuur 10 gram voedingszout  100 gram bakkersgist vanuit het boekje 😂 Ik houd gemiddeld 2,5 a 3 weken aan. Maar mijn SG meter bepaalt.  Het werkt voor mij. Ik heb in het begin ook…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55

Nieuwste topics

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 3 uur geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 dag geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 dag geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens