Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

KingTB

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van KingTB

@kingtb

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Caramel voor likeur maken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @mccorner Ik heb een stukje gezien dat hij caramel (op een bakpapiertje in de pan) maakt, maar precies het deel wat niet duidelijk is ontbreekt haha; in welke vorm dit aan je alcohol toe te voegen

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB posted a new topic "Caramel voor likeur maken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Na verschillende pogingen, die allen (deels) zijn mislukt, toch maar een klein oproepje hier. Ik wil voor verschillende likeuren caramel maken. Wat is jullie manier hiervoor? Het is sowieso een kunst om caramel precies goed te krijgen, maar ik neem…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Te Koop, complete CCVM ketel. 30 liter" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @mellowstiller Nee, je bestandsindeling is .HEIC probeer dit eerst even om te zetten in JPG of JPEG

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB liked forum post "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert Enig idee qua hoeveelheden amandel olie, caramel?

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert ik heb toevallig amandel olie. Vanille stok of aroma, zelfde voor de kaneel; poeder of stokje? Qua hoeveelheden tast ik ook nog volledig in het duister, heb je daar tips voor?

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB posted a new topic "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Ha medestokers, Ik ben op zoek naar een recept voor een stroopwafel-achtige likeur. Aan ingrediënten denk ik aan vanille, rietsuiker, gekaramelliseerde suiker,  amandel olie en glycerine. Ik weet alleen niet of er nog iets ontbreekt, en in welke hoeveelheden dit…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist  dan ga ik voor een 7% choco mout, welke ik zal toevoegen bij de 72 graden stap. Ik ga vooralsnog de gerstevlokken van Brouwland (link) aanschaffen, deze schijnen niet voorgekookt te hoeven worden dus die neem ik vanaf stap…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist Een smaakboek is precies wat ik ga bijhouden. Waar ik eerst puur geïnteresseerd was is het maken van whisky, wil ik nu gaan experimenteren met de smaken. Ik zal het aandeel choco mout iets verhogen tot 7/8%. Raad je aan…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB liked forum post "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist Ik heb toevallig net de frans-eiken cubes binnengekregen waar we het van de week over hadden. Ik wil een 4 of 5 tal aan rijpingen maken, 1 met blokjes die zijn getoast, 1 met blokjes getrokken in Sherry, en…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    En in hoeverre is het aandeel gerstvlokken nodig? Dit is nog aan te schaffen door mij, is dit bijvoorbeeld ook te vervangen voor een hoger aandeel pilsmout/pale ale? Ik begrijp dat een deel ongemoute gerst een ietwat kruidige toon meebrengt…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist of @robbert wellicht kan een van jullie aan mij ophelderen welke mout-soort welke smaken met zich meebrengt? Ik heb hier een verscheidenheid aan mouten staan (Pilsmout, Pale Ale, Choco Mout, Cara Mout, en de ”whisky mout” van Castle mouting….   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Chips vs blokjes/staafjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist als ik het mij goed herinner, zat ik de laatste keer op 10 gram chips op 1.4 liter destillaat van ongeveer 40-45%. Dit heeft ruim 4 weken gestaan. Maar dit zou dus nog (een stuk) langer kunnen.  Ik zal…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB posted a new topic "Chips vs blokjes/staafjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Waar kopen jullie de (eiken)houten frans/Amerikaanse staafjes/blokjes? Ik heb tot noch toe telkens eikenhouten chips gebruikt, maar ik vind het toch vaak iet wat bitter.  hierdoor wil ik eens staafjes gebruiken die ik eerst in een bourbon of sherry laat…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist De smaak van spiritus is inderdaad met ervaring. mijn eerste paar stoken vond ik ook alles naar spiritus ruiken en smaken, sommige extreem heftig, andere een stuk minder. Na verloop van het stoken en de tijd leer je je…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB antwoordde op het onderwerp "SG rum berekening?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Ha @alchemist  wederom dank voor de  uitleg. Ik ga er vanuit dat het SG na vergisting wel gemeten kan worden met een sg-meter. Ik zit nu precies op 1015 dus ik ga morgen de striprun doen. Enige wat ik niet…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB liked forum post "SG rum berekening?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB posted a new topic "SG rum berekening?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Wie kan mij verlichten met de de berekeningen die worden gebruikt om het SG van een rum te meten? Het is op 23 december het vergistvat in gegaan, echter heb ik toen niet de moeite genomen het SG door te…   Read more»

  • Profielfoto van KingTB

    KingTB posted a new topic "Slangen T500" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Hoi,
     
    weet iemand hier de diameter (binnen en buiten) van de kleine en de grote slang van de T500? Ik zou graag een vervangende set aan willen schaffen maar kan er niks over vinden..
     
    alvast dank!

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens