-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Caramel voor likeur maken" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@mccorner Ik heb een stukje gezien dat hij caramel (op een bakpapiertje in de pan) maakt, maar precies het deel wat niet duidelijk is ontbreekt haha; in welke vorm dit aan je alcohol toe te voegen
-
KingTB posted a new topic "Caramel voor likeur maken" – 2 jaren, 3 maanden geleden
Na verschillende pogingen, die allen (deels) zijn mislukt, toch maar een klein oproepje hier. Ik wil voor verschillende likeuren caramel maken. Wat is jullie manier hiervoor? Het is sowieso een kunst om caramel precies goed te krijgen, maar ik neem… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Te Koop, complete CCVM ketel. 30 liter" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@mellowstiller Nee, je bestandsindeling is .HEIC probeer dit eerst even om te zetten in JPG of JPEG
-
KingTB liked forum post "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 2 jaren, 3 maanden geleden
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Enig idee qua hoeveelheden amandel olie, caramel?
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@robbert ik heb toevallig amandel olie. Vanille stok of aroma, zelfde voor de kaneel; poeder of stokje? Qua hoeveelheden tast ik ook nog volledig in het duister, heb je daar tips voor?
-
KingTB posted a new topic "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Ha medestokers, Ik ben op zoek naar een recept voor een stroopwafel-achtige likeur. Aan ingrediënten denk ik aan vanille, rietsuiker, gekaramelliseerde suiker, amandel olie en glycerine. Ik weet alleen niet of er nog iets ontbreekt, en in welke hoeveelheden dit… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist dan ga ik voor een 7% choco mout, welke ik zal toevoegen bij de 72 graden stap. Ik ga vooralsnog de gerstevlokken van Brouwland (link) aanschaffen, deze schijnen niet voorgekookt te hoeven worden dus die neem ik vanaf stap… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist Een smaakboek is precies wat ik ga bijhouden. Waar ik eerst puur geïnteresseerd was is het maken van whisky, wil ik nu gaan experimenteren met de smaken. Ik zal het aandeel choco mout iets verhogen tot 7/8%. Raad je aan… Read more»
-
KingTB liked forum post "Whisky van begin tot eind" – 2 jaren, 4 maanden geleden
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist Ik heb toevallig net de frans-eiken cubes binnengekregen waar we het van de week over hadden. Ik wil een 4 of 5 tal aan rijpingen maken, 1 met blokjes die zijn getoast, 1 met blokjes getrokken in Sherry, en… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 2 jaren, 4 maanden geleden
En in hoeverre is het aandeel gerstvlokken nodig? Dit is nog aan te schaffen door mij, is dit bijvoorbeeld ook te vervangen voor een hoger aandeel pilsmout/pale ale? Ik begrijp dat een deel ongemoute gerst een ietwat kruidige toon meebrengt… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist of @robbert wellicht kan een van jullie aan mij ophelderen welke mout-soort welke smaken met zich meebrengt? Ik heb hier een verscheidenheid aan mouten staan (Pilsmout, Pale Ale, Choco Mout, Cara Mout, en de ”whisky mout” van Castle mouting…. Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Chips vs blokjes/staafjes" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist als ik het mij goed herinner, zat ik de laatste keer op 10 gram chips op 1.4 liter destillaat van ongeveer 40-45%. Dit heeft ruim 4 weken gestaan. Maar dit zou dus nog (een stuk) langer kunnen. Ik zal… Read more»
-
KingTB posted a new topic "Chips vs blokjes/staafjes" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Waar kopen jullie de (eiken)houten frans/Amerikaanse staafjes/blokjes? Ik heb tot noch toe telkens eikenhouten chips gebruikt, maar ik vind het toch vaak iet wat bitter. hierdoor wil ik eens staafjes gebruiken die ik eerst in een bourbon of sherry laat… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Advies gevraagd." – 2 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist De smaak van spiritus is inderdaad met ervaring. mijn eerste paar stoken vond ik ook alles naar spiritus ruiken en smaken, sommige extreem heftig, andere een stuk minder. Na verloop van het stoken en de tijd leer je je… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "SG rum berekening?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Ha @alchemist wederom dank voor de uitleg. Ik ga er vanuit dat het SG na vergisting wel gemeten kan worden met een sg-meter. Ik zit nu precies op 1015 dus ik ga morgen de striprun doen. Enige wat ik niet… Read more»
-
KingTB liked forum post "SG rum berekening?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
-
KingTB posted a new topic "SG rum berekening?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Wie kan mij verlichten met de de berekeningen die worden gebruikt om het SG van een rum te meten? Het is op 23 december het vergistvat in gegaan, echter heb ik toen niet de moeite genomen het SG door te… Read more»
-
KingTB posted a new topic "Slangen T500" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Hoi,
weet iemand hier de diameter (binnen en buiten) van de kleine en de grote slang van de T500? Ik zou graag een vervangende set aan willen schaffen maar kan er niks over vinden..
alvast dank! - Meer laden