Vond forum berichten leuk
Sinaasappelborrel Tijdens mijn verblijf in Portugal heb ik deze borrel regelmatig gestookt. Destillatie van sinaasappelborrel Methode: eenvoudig distillatieproces Pot still Ingredienten: 3 sinaasappels 150 gram (gele) ... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Licor hulp gezocht! Recept! @mikeliebers bessen doe je altijd even licht kneuzen voor een maceraat 👍 |
In forum Likeuren |
4 jaar geleden |
Druivenpulp Druivenpulp De tijd is aangebroken dat druiven, bessen en andere vruchten worden uitgeperst voor wat dan ook. Maar wat doe je met de pulp? Weggooien is echt zonde dus…… De Italianen maken er Grappa va... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Licor hulp gezocht! Recept! @mikeliebers dat maakt het water toch mineraal arm? Voor zachter water en tegen kalkaanslag in leidingen (van aparaten)? Volgensmij benaderd dat demiwater vrij goed, dus lijkt me prima bruikbaar. Spa ... |
In forum Likeuren |
4 jaar geleden |
RE: Licor hulp gezocht! Recept! @knooier Je kunt een maceraat maken en ook een vergistingen maar houd dan eigenlijk altijd rekening met het sorbine en benzoëzuur in bessen ! Deze remmen gistende werking ! (Even invriezen maakt ... |
In forum Likeuren |
4 jaar geleden |
Mijn nieuwe speeltje Na 6 weken wachten is ie er. Het was het wachten meer dan waard. Het blijft een gok in het buitenland bestellen. Maar op het eerste zicht ziet ie er prachtig uit. Ik ga hem eerst schoonstoken met sch... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: mede @ruud1 In boek staat 0,5 tot 3 gr per liter . Dat is inderdaad wat een variabel antwoord . Hou 2 gram aan als de munt goed vers is . |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: mede Ik durf er m'n vingers niet aan te branden Ruud, maar misschien kun je met paar glaasjes met elk 200ml appelsap een experimentje doen hoeveel blaadjes je nodig hebt op appelsap? Dagje laten trekken en... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Smartstill ervaringen en tips Hoe ik fruit verwerk in moonshine: Eerst suiker bakken in een pannetje met suiker in water.(Karameliseren).Dan een lege pot van Hak ofzo. Daar gaa een centimeter karamelsiroop in. Dan hele pot vullen ... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @alchemist, ik dacht al zo iets, daarom gaf ik een uitgebreide product naam 😉 ken deze niet maar ziet er goed uit. Ik zelf maak alleen rum met een zelf gekweekt gist, ben een beetje in de goed... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
Eens wat anders proberen, (echte) rum Wederom een topic als geheugensteuntje. Na een aantal keer gespeeld hebben met wat versies van supermarkt spul om een "rum" te maken heb ik gisteren besloten toch eens met melasse te gaan spelen. De... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
“Olleke bolleke” Afgelopen avond de eerste stook met mijn laatste creatie , de “olleke bolleke” gedaan. Heb 2 halve bollen op elkaar gemaakt en daar een leuke kronkel op gezet. Dat werkt prima, kon de boel mooi const... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Gezocht een kleine koperen ketel Ben een beetje aangestoken door de filmpjes van Robert |
In forum Vraag en aanbod |
4 jaar geleden |
RE: Kleur Rood: bietjes, frambozen, rode kool, rode rozen, roosbottel Blauw: blauwe viooltjes, chicoreibloem, bosbessen Groen: spinazie, thee, lievevrouwebedstro Geel: indische kers , teunisbloem, goudsbloem ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Iets terughoudend maar nieuwsgierig. @haak zij heeft een enorme boomgaard met heerlijke pruimen en maakt een slivovice waar je niet van af kan blijven. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |