Vond forum berichten leuk

RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

@robbert, ik kon het niet laten, maar ik heb toch eens aan mijn actieve kool filter(EZ) gelikt. 😛 En eigenlijk proef ik niets, ik kreeg alleen een droge bek. Ik had er al 2x een wodka door lat...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Kon de spanning niet meer aan!!Flesje koud gezet en dag later geprobeerd Met ijs lekker.droog maar toch fris had zoonlief gezegd dat ik jillz had gemaakt .Trok eerst een raar gezicht .😁was n...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 jaar geleden
RE: Basis Alcohol van graan

@stefanjo verschil zit er in koolhydraten gehalten tussen de granen wat ook weer iets scheeld in opbrengst. . Granen hebben verschillende smaken ook door hoeveelheid vezels stoffen aanwezig . Rogge ...

In forum Spirits

4 jaar geleden
RE: Ouderwets Lightbody rum maken

@knooier ik heb een gost dat ik heb oogewerkt uit suikerriet gebruikt . Je kunt ook de fermentis hg of c70 gebruiken .

In forum Recepten

4 jaar geleden
Iets terughoudend maar nieuwsgierig.

Goedemorgen allemaal , mijn naam is Theresa en ik lees al een poosje mee op forum nu toch maar de stoute schoenen aan daan en ingeschreven. Ik ben van het noorden waar veel landbouw en fruit is. Ik s...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Op bezoek

@sjefman doppen? Ik knip ouderweds de punt af en ram een gat in onderkant zodat ie snel doorloopt 😉 hekel ook aan doppen

In forum Het Café (praathuis)

4 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@knooier, ja 40 tot 45 graden nu, dan groei de suikerriet wel. Ik hoop ooit eens een verslag te doe van een rum maken volledig uit mijn achter tuin gemaakt.

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@knooier heel makkelijk, ze heeft een tuin in Thailand 😆

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Honing rum/ Ron Miel

Buchee beschrijft in zijn boek uit 1796 al een honing rum als pure melasses gekookt met een evendeel honing . Waarbij Honig gebruikt word van o.a. pruimen en cherimoya . Na vergisten gestookt op po...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Honing rum/ Ron Miel

Honingrum is een likeur gemaakt van rum. Er zijn dan ook bijna oneindig veel mogelijkheden om zo'n soort drank te maken. De basis is in principe gewoon een rum. Zoals Alchemist ook al aan geeft wordt ...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

@psycat ik haal een jaar oud topic omhoog.... reden is dat ik een flesje rabarber wodka heb gekocht. Geen essence. Merk is Reben. Rabarber vodka. Nu valt de vodka mee. In die zin, 20%. bij het proeven...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

@knooier Ik heb nu een 8 tal grote stukken in de tuin staan. Als alles gaat groeien heb ik dadelijk genoeg haha. Ik heb, als het goed is, ook rode rabarber.

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc

Er zijn veel overlappende benamingen Brandewijn is een gebrande ( gestookte ,) wijn vergisting kan zowel van fruit als koren / granen zijn . Cognac is een brandewijn dus ook brandy maat mag alleen uit...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc

Is er een lijst met namen van drankjes en wanneer zoiets dat mag heten? Zoals een goede fles wijn door de alcatara halen wordt dat brandy? diksap vergisten en hoe mag of kan dat dan heten? Heeft uit t...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Framboos/zomerfruit marceren.

@brusstokertje. Goed bezig hoor. Ik moet ook maar eens wat fruit gaan macereren. Ik weet nu al dat mijn dochters er gek op zullen zijn 👍.

In forum Recepten

4 jaar geleden
Pagina 3 / 5