Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Lambik

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Lambik

@lambik

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Lambik

    Lambik vind forumbericht "Whisky van begin tot eind" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik vind forumbericht "Whisky van begin tot eind" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert 
    Het is gerst, ook een cadeautje van Catnip…

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @alchemist  Ik heb nog een flinke zak (ongemout) graan staan waar ik graag mee wil stoken. Kan ik hiervoor hetzelfde maisch schema aanhouden? En is de Mangrove Jacks West Coast gist dan ook nog goed?Het idee is 50% mout en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @ Carlo
     
     59FCDD22-C6C2-4F42-8CBD-E0F336FF71F8.jpeg

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @carlo 
    ter aanvulling uit ‘het volkomen stookboek’
     
     
     27971132-7AC2-4A90-A335-BD3AB3B9BD91.jpeg

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Hallo Carlo,   welkom op het forum. Een 12 mm leiding uitgang als ‘kolom’ is veel te nauw. In ‘Het volkomen stookboek’ van prof Brouwer verkrijgbaar in de stookwinkel staat een algemene beschrijving. Deze is verkrijgbaar in de stookwinkel. Of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Temperatuur suiker en turbo gist stook" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @keije 
    De ketel werkt het best op een vulling van 2/3. Heeft inderdaad te maken met de kans op droogkoken en ook het terug condenseren (aroma verlies). Nou is dit laatste niet zo’n probleem als je met turbogist werkt. 

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Hallo stokers, Graag wil ik jullie even bijpraten over mijn tweede whisky projectje. Na goed advies van Alchemist en Robbert’s filmpjes nu bezig met de tweede stook. Het brouwen van de whisky ging eigenlijk best goed. Ook het bijsturen van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Temperatuur suiker en turbo gist stook" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @keije 
    inderdaad bijmengen met kraanwater of bronwater tot onder de 40 procent. Zorg er wel voor dat de ketelvulling ongeveer 2/3 is. 
    Groet, Lambik 

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik vind forumbericht "Verhouding suiker en water" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik vind forumbericht "Verhouding suiker en water" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik posted a new topic "Verhouding suiker en water" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Hallo stokers, Helaas kan ik de info niet terugvinden in oude topics. Ik vraag mij af wat de verhouding suiker en water bij een suikermash moet zijn. Voor elke kilo suiker heb je ruim een halve liter water nodig voor het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Alchemist en Robbert,
     
    Zoals altijd weer leerzaam en genieten. Chapeau!

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik vind forumbericht "Het kleine vaatjes topic" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik vind forumbericht "Zelfbouw projectje upgrade liters pot still" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal!" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @keije  5 kilo suiker 5 gram citroenzuur 10 gram voedingszout  100 gram bakkersgist vanuit het boekje 😂 Ik houd gemiddeld 2,5 a 3 weken aan. Maar mijn SG meter bepaalt.  Het werkt voor mij. Ik heb in het begin ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal!" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @keije  welkom op dit mooie forum. Ik ben erg benieuwd naar je bouwsel! Vrijblijvend advies; gebruik alsjeblieft geen turbogist. De opbrengst is hoog maar de kwaliteit bedroevend. Neem bakkersgist van bijvoorbeeld Bruggeman. Hiermee krijg je een veel neutralere en zachtere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik vind forumbericht "Welke zelfbouw stookketel" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Welke zelfbouw stookketel" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert 
    Zou je een simpele schets willen maken? Het wil niet helemaal landen bij mij… bedankt alvast..
    Het idee is/was inderdaad om ze parallel te laten en samen te laten komen via een T stuk naar de koeler.

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 1 dag geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 1 dag geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens