Forum antwoorden aangemaakt
RE: Whisky van begin tot eind @robbert Bedankt Robbert, complimenten voor de toewijding, en de muzieksmaak 🤟 |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Whisky van begin tot eind @alchemist Met de filmpjes van Robbert kan ik me nu in ieder geval verder verdiepen. Ik wil gewoon een lekkere zachte whisky maken. Een beetje in de trend van ballentines/ Jameson. Helaas drink ik no... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Gist! Help... @alchemist Wederom bedankt. Duidelijk verhaal. |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Gist! Help... @alchemist Ik lees vaak dat de PH waarde belangrijk is voor een goede vergisting. Ik heb de PH nooit gemeten en heb de laatste tijd eindelijk een best goede kwaliteit alchohol kunnen produceren. Maar... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
Whisky van begin tot eind Hallo stokers, ik wil mij graag verdiepen in het maken van whisky en whiskey. Ik heb in het verleden 1 keer whisky gemaakt maar door mijn destijds onervarenheid was het resultaat niet echt geweldig.... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Likeur 43 @stookforum hey top, bedankt voor de supersnelle reactie! |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Likeur 43 @stookforum hallo Jan (of diegene die het antwoord weet) ik heb een vraag over het recept van Likeur 44. Er moeten 44 koffiebonen in, maar zijn dit 44 halve bonen, of 44 hele bonen? Dus met andere wo... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: plaato @ruud1 Hallo, ik vraag mij af waarom je zo’n duur waterslotje nodig hebt? Met een knikker, sg dobber en een vlammetje kun je in principe hetzelfde bereiken. Of ben je ondertussen zo bedreven in het (... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Lageren op Hout @robbert Bedankt voor de uitleg en snelle reactie! Groetjes Lambik |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Lageren op Hout @robbert Hoeveel walnoot doppen (halve) moeten er in een fles vers gestookte appelstook van 700ml +/- 40%? Hoe oud mogen deze gedroogde doppen zijn? De doppen die ik nu heb zitten nog ‘nieuw’ in de z... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Kaneel. @pulle leuk dat het gelukt is. Wat zit er eigenlijk in die fles? Met die kleur hoef je in ieder geval niet te kritisch te zijn 😀 |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Appel en druiven @ndre proost! even een vraag uit interesse, hoeveel kg of liter appels en druiven heb je vergist? Hoeveel liter ruwstook icm hoeveel procent heb je daaruit gewonnen? Groet, Lambik |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Kaneel. @pulle kaneelpoeder werkt wel maar is moeilijk te filteren. Daarbij slaat het filter snel dicht waardoor het een knoeiboel wordt. Kaneelstokjes werkt echt beter. groet, Lambik |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Appelpulp persen Hallo stokers, vaak lees ik dat je fruitpulp mee kunt stoken voor meer aroma/ smaak en alcohol. Wordt deze pulp eerst geperst, of direct ongeperst in de kookzak gedaan en dan op een au bain Marie gest... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Einde vergisting, of niet? @haak Wat een top tip! Bedankt. Dat ga ik zeker proberen, ik wist niet eens dat het bestond… zo veel te leren nog ☺️. |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |