Forum antwoorden aangemaakt
RE: Scherpe, branderige alcohol smaak @martin74 Met name ook de gist is bepalend voor het resultaat. Heb je toevallig turbogist gebruikt? En zoals Robbert al vertelde, niet alle wijnen zijn geschikt. |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Scherpe, branderige alcohol smaak @martin74 Welke wijn en welke gist heb je gebruikt? Heb je na de 1e stook (ruwstook) een fijnstook gedaan en daarbij tijdig gestopt (weinig naloop)? Welke temperaturen heb je gestookt, en uiteraard w... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Op een zonnige zondag gin uit de thumper @bewust Het is je al vaak verteld, maar wat een geweldig mooie keteltjes heb je gemaakt. Pareltjes. Chapeau! |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Fruitsap vergisten @martin74 Hier een linkje voor meer info |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Fruitsap vergisten @martin74 Ik doe er geen suiker bij. Dit gaat ten koste van de smaak. Wel minder opbrengst, maar als ik veel opbrengst wil stook ik alleen suiker. Hoe puurder de grondstof hoe des te beter het result... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Fruitsap vergisten @martin74 Deze heb ik vorige week gestookt op advies van Alchemist. Inderdaad erg lekker. |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Appelmoes Oja, neem biologische appelmoes, ik weet namelijk niet of die van de supermarkt geconserveerd is. Ik eet het nooit. |
In forum De kookhoek |
3 jaar geleden |
RE: Appelmoes @pulle Ik vind het een goede vraag. Het is natuurlijk wel zo dat er veel suiker in de gemiddelde appelmoes zit. Als ik het zou vergisten zou ik het wel verdunnen met water, en na het vergisten goed f... |
In forum De kookhoek |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @robbert Ik vind de kwaliteit ook goed voor een eerste stook, maar heb er niet bij stilgestaan dat het al afdoende had kunnen zijn. Ik ga gewoon vrolijk een fijnstookje doen, slechter zal het er niet... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Installatie van onder het stof @joeriv Lekker bezig hoor! Installatie of service monteur? Of gewoon handige harry? De laatste foto is voor het koelen van het koelwater in de regenton? En ga je het vat elektrisch stoken? Leuke foto... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @robbert Het enige wat ik nog niet begrijp is waarom maar 1 keer overhalen? |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @robbert Ik kan het filmpje niet zo snel vinden, heb je toevallig een link? |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @robbert Het filmpje met de Alquitara.. maar ik ga nu ook eerst die met de concentraat bekijken, blijkbaar over het hoofd gezien.. |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Hallo ik ben nieuw. @robbert Vandaag heb ik de druivenwijn gestookt nadat ik de heb vergist met Lalvin ec118. De keuze voor deze gist was puur een geld kwestie. De kwaliteit is goed, eigenlijk heel goed 🤗… Ik z... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Essence opnieuw stoken @ndre Het kan inderdaad, maar zoals Alchemist en Rumo al aangeven, de smaak zal altijd enigszins meekomen, en ik ben niet van plan om een paar liter eindeloos te destilleren voor een beter resultaat.... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |