-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Verwarming" – 5 maanden, 1 week geleden
@macjaap ik begrijp dat je een wasmachines element zo in je stookwijn steek. Dat zal door niet veel stokers gedaan worden(je heb altijd uitzonderingen), want zo’n element is voor water bedoeld. Stookwijn is meestal niet helder en de vaste deeltjes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verwarming" – 5 maanden, 1 week geleden
@macjaap kan aangekoekte delen zijn inderdaad of in een te dikke brij of pulp waardoor element warmte niet kwijt kon. Of veel kalk aanslag . Een intern element geeft ook sneller aanbranden van stoffen wanneer je geen heldere vloeistoffen gebruikt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verwarming" – 5 maanden, 1 week geleden
@macjaap kan van alles zijn . Fout berekend vermogen ? Te lang op maximaal gestookt ? Elementen nog heet en koud gespoeld? Elementen niet geschikt voor werken op vermogens regelaar ? Elementen van AliExpress? Sluiting in ketel ? Leeftijd? Overbelasting… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel stookwijn" – 1 jaar geleden
@macjaap ik heb 2 keer een emmer appelsap weg gezet en heb nu 3 liter van 85%. In het verleden gebruikte ik nog wel eens een suiker alcohol om een drankje te proberen maar nu ga ik deze alcohol als… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel stookwijn" – 1 jaar geleden
@macjaap appelbrandewijn , diverse fruit en kruiden likeuren.
rum kan niet . Dat wordt gemaakt uit suikerriet stengels. -
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@macjaap
https://www.tasboomkwekerij.nl/bier-en-wijn-maken/mout/
Hier is ook mout te koop!
groet, Harry -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@macjaap
Mout is in Nederland bij een paar webshops sowieso te krijgen, afhankelijk van waar je woont zou je eens kunnen Googlen op brouwwinkels in de buurt.
Geschroot;
https://www.brouwmout.nl/product/moutmixer-service/
Ongeschroot;
https://www.brouwland.com/nl
https://www.unibrew-nederland.nl/
https://www.sbi4homebrew.com/
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@macjaap mout weet ik niet in Nederland te verkrijgen nu ( ik mout zelf ) maar granen zou je kunnen bestellen via https://www.demolenwinkel.nl/granen/
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@macjaap allereerst Wanneer de stookwijn nog erg zoet smaakte kan het wezen dat de vergisting nog niet geheel afgelopen was . En wat voor mout is er gebruikt ? Gerstemout , tarwe ,rogge ,haver ? Je kunt namelijk diverse mouten… Read more»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Broodmix" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Geplaatst door: @macjaap Normaliter moet bij een brood 300 ml water op 500 gram meel, zou betekenen dat op 5 kg 3 liter water moet worden toegevoegt. Als ik daar nou eens 10 liter van maak en de temperatuur reeks… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@macjaap welk type / merk is jou smaak ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Broodmix" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@macjaap je kunt daar een brandewijn , een alcohol en ook een héle zachte Whiskey uit krijgen ( er zijn weinig aanvullende stoffen uit kaf en bliezen dus ) maar je hebt nog steeds een enzymen houdend product nodig voor… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Broodmix" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@macjaap Het mengsel wat jij beschrijft bestaat met name uit zetmeel (even redenerend richting de productie van ethanol), zetmeel is een geweldig groot complex suikermolecuul wat de gist niet kan omzetten naar ethanol. Om ethanol te krijgen tijdens fermentatie is… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Broodmix" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@macjaap meel is compacter dan granen . Er zitten weinig tot geen kafjes en dergelijke meer in . Je zal daarom minimaal 3,5 a 3,7 liter water per kilo nodig hebben . Je omzetting is te laag als je geen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Broodmix" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@macjaap. Broodmix kun je prima mee uit de voeten maar he zal 15 % actief mout moeten toevoegen en rijsthulzen of gehakseld stro erbij moeten gebruiken . Het wordt anders een dikke brij . Je kunt het het beste dan… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Broodmix" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@macjaap Hier kun je een paar manieren mee verder gaan, van minste naar meer smaak. Broodmixen zie ik hier wel in combinatie met suiker (niet mijn ding) Toevoegen van amylase in poedervorm (bijvoorbeeld) Boel koken met amylasepoeder erbij, afkoelen en… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Broodmix" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@macjaap een broodmix zou ik niet direct gebruiken, dat is samengesteld om brood te bakken. Zelf wil ik binnenkort wel gaan experimenteren met 5 kilo meergranenmeel. In een batch wil ik gaan maischen met de amylase van stookwinkel, dit betekent… Read more»