Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Mana

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Mana

@mana

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 4 maanden, 1 week geleden

    @mana het is inderdaad wel wat ik verwacht had met gebruikte recept en hout keuze. 
    Ik ben wel tevreden. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 4 maanden, 1 week geleden

    @mana Smaak is zeer vol en warm maar zacht, inderdaad vanille , bloemig  , zoet . En toch een punch . Percentage 44 % . kleur is hazelnoot bruin .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
    Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven   Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. 

  • Profielfoto van Prins

    Prins antwoordde op het onderwerp "naloop" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @mana ik ga morgen mijn eerste rum stoken  dus je raad mij aan de eerste hele stook te bewaren tot de naloop 15 % en uiteraard de eerste 150 ml weggooien. En dan de tweede stook  om de 10 ml…   Meer lezen»

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @mana Ik kan het je aanraden, zie hierboven😊

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana ziet er super uit. Word mijn volgende project!

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana ik hoop dat ik de zelfde mooie kleur als jouw versie krijg. Ben erg benieuwd.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana alles binnen en ingezet. Ben benieuwd.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana heb je een privé berichtje gestuurd.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana 80% !!

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana alles behalve de arnicabloem.
     
     20231115_150547.jpg

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana bedankt voor je reactie. Eerder bij dergelijke recepten was het rond de 80% die ik las. Ik ga er eens mee aan het vogelen. Erg leuk om te gaan proberen.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana de 3.25L  alcohol hoeveel procent heb je gebruikt? Deze lijkt mij namelijk ook leuk eens te proberen met de alquitara

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @niettemin glycerine geeft mond gevoel . Maakt dat smaken meer blijven hangen.  Rondere smaak. @mana    Dom is een van de vele Benedictus. Er zal altijd iets in smaak verschillen .  Gebruiken je zelfde alcohol en type stookketel , zelfde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @mana Hoe smaakt die tov de Benedictine in de winkel?
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @mana de whiskey filmpjes zijn tot mijn verbazing zelfs duizenden keren bekeken.  Het is puur als voorbeeld om te laten zien hoe simpel je al whiskey kunt maken . Smaakprofiel aanpassen is basis product en maisch proces aanpassen.  In veel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kaam" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @mana kaam komt meest door aanwezigheid van zuurstof. 
    Wanneer een gist sterk genoeg is zal zuurstof snel verdwijnen en aan oppervlakte een ” deken ” van co2 liggen . Dan heeft kaam geen kans.
    Maar ook verkeerde zuurtegraad verhoogd kans op kaam. 
     

  • Profielfoto van Martin74

    Martin74 antwoordde op het onderwerp "Perzentage alcohol in vergistingsvat" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @mana het word eau de vie, ik doe er Frans eikenhout bij en laat dit een tijdje staan 

  • Profielfoto van Martin74

    Martin74 antwoordde op het onderwerp "Perzentage alcohol in vergistingsvat" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @mana ik ben 2 vaten van 25 liter duiven aan het stoken die ik geplukt heb, en heb mijn andere flessen in gebruik, daarom moet ik ff een noodoplossing hebben om de eerste stook op te vangen

  • Profielfoto van Martin74

    Martin74 antwoordde op het onderwerp "Perzentage alcohol in vergistingsvat" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @mana ik ben nu met de striprun bezig, na de fijnstook gaat het ook in een glazen buikfles

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 8 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 11 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens