Vond forum berichten leuk
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @marcel1966 tja soms gaat het fout. JD is de bikers drank mijn zoons favoriet en hij gaat op electrische step naar zijn werk. Mijn dochter drink hippy groente drankjes en ranja en wil een van mijn Ha... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @marcel1966 ik heb bewust gekozen voor volledige nieuwbouw, meteen projectje van gemaakt om energie 0 te doen. Dus volledig A label en warmtepomp , zonnepanelen, tesla powerwalls voor energie. Gelukki... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum @rumo zeker en geaardheid is geen issue .En Wat dranken betreft heb je , jagers drankjes (kruidenbitters ), kinderdrankjes (ranja) , zomer drankjes (b.v.. sangria ) , winterdrankjes ( b.v drop , z... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @marcel1966 heerlijk ! Mijn huis is bijna klaar, planning is eind april. Ik ga begin april weer heen! |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @baukrrhh Over de kenmerken van palinka zijn er verschillende meningen. Er zijn mensen die vinden dat palinka minimaal 50% moet zijn, liever sterker, maar er zijn ook mensen (zoals ik zelf) die de sma... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Gist & Dextrose @edjev ik denk dat je meer verschil merk als je een goede gist gebruik in plaats van een turbo gist als dat je dextrose in plaats van kristalsuiker gebruikt. De opbrengst zal met een turbo gist meer z... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Whisky mout @gmp Dat is genoeg om voorlopig vooruit te kunnen. Een paar opmerkingen; Een 30 liter ketel vul je voor 2/3e max, dus 20 a 23 liter mash is voldoende. Zijn de maïsvlokken geschikt zo te gebruiken ... |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: Fijnstook filter Ook dit is rectificatie / filtering 1612722523-plonk.jpg |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Fijnstook filter @leendert het fijnfilter is een rectificatie waarbij als het ware als een secondaire kolom. De damp komt erin en de damp wordt gekoelt waardoor een deel in de schaal valt en de overgebleven niet t... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
Een goedendag Hallo, mijn naam is Wervince en ben nieuw op het forum. Al jaren ben ik gefascineerd door fermentatie, en heb de afgelopen jaren een aantal dingen proberen te leren: van zuurkool en kimchi tot gemberb... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @marcel1966 heerlijk ! Ik zit zelf ook heel regelmatig in Hongarije , deze keer door tijdgebrek nu niet in het oogstseizoen helaas… in welk deel zit je van Hongarije ? Ik zit in Somogy vlak bij Sziget... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Hoe maak je "droge" gin @johnny een droge gin is een gin die niet zoet is en ook niet nagetrokken op kruiden en fruit .( Maceraat ) Voor een droge gin gebruik je jeneverbes , engelwortel ,iriswortel, koriander, bittere sina... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Terug van weggeweest @marcel1966 ja dat doen hun ook inderdaad stoken met het gene wat er voor handen is. Perzik heb ik nog niet gehad, zo te horen een aanrader. Komt op me lijstje. Een aardige collectie met smaken dus.... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
Terug van weggeweest Dag mede stokers. Zal me even voorstellen, een gezellige Limburger van 38 die weer terug is in deze mooie hobby. Na mijn oude RVS ketel naar de oudijzer boer te hebben gebracht 6 jaar geleden, begon h... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Onze eerste Hongaarse Palinka @marcel1966 Wij zitten in Baranya, in de buurt van Szigetvar. We hebben wel jaren gewoond in Somogy, mooi comitaat, maar waar we nu zitten vinden we toch meer bij ons passen, we zitten nu op het platt... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |