Vond forum berichten leuk

RE: Huwen van alcohol

@martin74 het huwen gebeurt vanaf moment dat je de alcohol en water samen voegd. Alcohol oxideert met zuurstof . Zodra je water toevoegt krijg je een nieuwe situatie en moet het opnieuw oxideren . ...

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
Jenever

De laatste tijd ben ik bezig geweest met de historie van verscheidene dranken te bekijken, wat beter begrijpen hoe het zich over de jaren gevormd heeft tot het product wat we nu kennen. Jenever heeft ...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

Nu ik me bijna een Jenever snob begin te voelen met de afkeer richting de jonge jenever zijn er genoeg mensen die het een prima drank vinden, zo ook Boze Willem (inmiddels overleden familielid) die in...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

NL – HOLLANDSE JENEVER #3 [Stookforum – Robbert, 2020] Met de vermelding dat het een standaard Oud Nederlands recept is, geen jaartal vermeld, het is toegevoegd voor de volledigheid en omgerekend n...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

NL – HOLLANDSE JENEVER #4 [Stookforum – Robbert, 2020] Na de laatste pagina's van het forum doorgespit te hebben, kwam ik er nog eentje tegen, wederom geen vermelding van jaar alleen de opmerking d...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

Dan voor de volledigheid nog de vermelding in datzelfde topic van een stort bij het Jenevermuseum in Hasselt. Wat wel leuk is dat ik zie dat er een WikiProject gestart is om de historie van Belgische ...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Gist voor Gin gekocht. 25ltr stookwijn hoeveel suiker?

@marcel1966 de gist is gemodificeerd en zou het aan kunnen. Ik zou zeker hoger pitchen .

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Gist voor Gin gekocht. 25ltr stookwijn hoeveel suiker?

@sjmmie 8 kg g gerste mout of 2kg mout en 3kg gerst en 3kg tarwe voor gin . Voor surrogaat gin 5,5kg suiker.

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: PH stabilizer

@marcel1966 verhouding is 1 kilo op 3 a 3,2 liter . Gewoon gerstemout kan dus 5 kilo gebruiken

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: PH stabilizer

@marcel1966 bedankt voor het model voor mijn nieuw brouwsel

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: PH stabilizer

@frans17 voor nu zou ik het zo laten en geduld hebben(temp. rond de 23 gr). Als je de suiker wil inverteren moet je wel wat meer citroenzuur toevoegen en langer verwarmen. Zie de vele recepten op het ...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Stookboeken PDF ( om te delen )

@peter-k Aangezien je topic uit 2017 aanhaalt waarvan de gebruiker al 3 jaren niks meer op het forum heeft gedaan, heb ik download links hieronder gezet. Ik ken de boeken niet. Compleat Distille...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Stookboeken PDF ( om te delen )

Ik heb 2 stookboeken in PDF formaat, te weten : en Heb je interesse, dan mail ik je de 2 boeken. Als er anderen zijn die ook stookboeken in PDF formaat hebben, zet ze in dit topic en wie weet kunnen...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
Pas begonnen; op zoek naar suggesties

Hoi, inmiddels heb ik een t500 gekocht, met koperen helm en een reflux kolom van koper. 1) Vanuit brouwerij heb ik wat lekker dubbel-bier dat geen schuim had, door de t500 alembiek gedaan en dit heeft...

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
RE: Hallo

@wolfke welkom. Moonshine beteken eigenlijk zelfgemaakte sterkedrank al dan niet illegaal. En ja de serie Moonshiners is voornamelijk onzin maar wel vermakelijk. Blijf niet te lang lezen maar begin ge...

In forum Stel je even voor...

4 maanden geleden
Pagina 1 / 14