-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Huwen van alcohol" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@martin74 het huwen gebeurt vanaf moment dat je de alcohol en water samen voegd. Alcohol oxideert met zuurstof . Zodra je water toevoegt krijg je een nieuwe situatie en moet het opnieuw oxideren . Dus zal het ook dan beter… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Huwen van alcohol" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@martin74 dat ligt er even aan wanneer je het huwen haat doen, als de drank eerst gelucht heeft en je erna het verdund met water dan hoeft het in principe niet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hint van heide" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@martin74 in het verleden werden kruiden en grassen uit regio wel toegevoegd waardoor typerendere smaken werden gecreëerd. De whiskey uit filmpje was een beetje richting de oude Islay gestuurd. Dus mengsel van wat grassen heide wat uit die regio komt. … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hint van heide" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@martin74 de samenstelling van wat hij er precies in doet laat ik aan Robbert over, maar gedurende een lange tijd, enkele eeuwen, redelijk tot aan 1908 (toen een rapport uit kwam van the Royal Commission die wat meer eisen stelde… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais vlokken meekoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 bij het maischen gebruik ik ook nooit een kookzak . Alleen wanneer ik in de stookketel veel grof materiaal heb of als kruiden bundel gebruik ik een zak. Aanbranden is ook vaak onoplettendheid, slordigheid of een dubieuze kwaliteit ketel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais vlokken meekoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 vaak zijn de maisvlokken al gestoomd. Je hoeft dan niet volledig voor te koken maar even te verhitten en daarna de temperatuur laten zakken en je mout toevoegen. je rekent vooraf uit wat de hoeveel stort mais en mout … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mais vlokken meekoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 de redenen verschillen, meestal heeft het met filteren te maken. Maar even een stapje terug, want je hebt het ook over koken, ga je met mout werken of wordt het een suikerbeslag? Met suikerbeslag kun je wat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Spoelen na maichen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 aan eind van filmpje zie je eenvoudig spoelen . .https://youtu.be/19diBeEXYkc
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Wijn klaart niet" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 kan eventueel bentoniet gebruiken. Maar een koude ‘filtratie’ deed het bij mij 2 weken geleden erg goed. Toen het dicht tegen het vriespunt was was hij kraak helder geworden en heb ik hem gebotteld
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wijn klaart niet" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 wanneer je een goed ingerichte ketel hebt kun je de dag nadat de vergisting over is destilleren. Klaren is inderdaad bij bier en wijn een ding. Als je b.v. een whiskey of rum beslag laat klaren mis je tijdens… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wijn klaart niet" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 Vislijm : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wijn klaart niet" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 wat is fout gegaan is van afstand moeilijk te zien . Het kan temperatuur zijn , toegevoegd water , iets in voorbereiding met temperatuur fout.
Je kunt hetzelfde doen als de wijn producenten dat is klaren met vislijm. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoelang moet gerst vergisten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@martin74 aansteker proef , sg begin – sg eind . Ik weet niet welke whiskey gisten stookwinkel allemaal verkoopt .
Nee geen suiker toevoegen!! -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoelang moet gerst vergisten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@martin74 hangt af van wat voor gist je gebruikt , temperatuur waarbij wordt vergist , wat het suiker getal is.
Kan dus 3 dagen zijn maar kan ook tot 28 dagen duren . -
ruud1 antwoordde op het onderwerp "Perzentage alcohol in vergistingsvat" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@martin74 ik gebruik deze flessen voor mijn stooksels en ook sapflessen van 1 liter de link is maar een voorbeeld , hier zijn ze te duur , maar ik denk dat brouwland ze goedkoper heeft je moet maar even googelen,… Meer lezen»
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Perzentage alcohol in vergistingsvat" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@martin74 Lekker hoor. wat gaat het worden? Eau de vie of basis voor likeuren?Ik denk dat een eerste overhaal tijdelijk wel in een vergistingsvat kan blijven.
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Perzentage alcohol in vergistingsvat" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@martin74 Wat stook je? Ik bewaar mijn 1e overhaal ook altijd in glas. Misschien hoeft het niet, maar ik vind dat prettiger.
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Perzentage alcohol in vergistingsvat" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@martin74 De vergistingsvaten zijn van voedselkwaliteit kunstof, zou moeten kunnen denk ik.
Persoonlijk bewaar ik alles wat eenmaal gestookt is in glas. -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Aanslag in buikfles verwijderen" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@martin74
Ik doe er een vaatwasser tablet in met heet water, tijdje laten staan en daarna goed naspoelen met water.
Groet, @ndré😎🥃 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelmelasse is donkerbruin" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@martin74. heb je pure appel melasse vergist of heb je er ook nog water en wat gistvoeding bij gedaan? Wat was je begin en eind SG. In het begin gaat de vergisting bij melasse hard te keer en wordt dan… Meer lezen»
- Meer laden