Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Martin74

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Martin74

@martin74

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelmelasse is donkerbruin" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @martin74 net als een appel die gevallen is die bruine plekken krijgt is dat ook mogelijk door vergisting.  Er zijn stofjes in appel die verkleuren door oxidatie.

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @martin74 Ik werk met pannen van ca 5 liter en bijbehorende hoeveelheden graan, mout en/of meel en water. Ik zet de pan op het vuur en onder goed roeren breng ik de massa op iets meer dan de gewenste temperatuur….   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @martin74 dit zal je moeten leren door veel te oefenen en een manier te zoeken die bij jou persoonlijk en omstandigheden past. Makkelijk gezegd maar ik heb het al een aantal keren gedaan en bij mij schiet de temperatuur ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @martin74  Er zijn automatische maischketels, die werken een vooraf ingesteld  temperatuur/tijd schema af.  Met een pan en een brander vind ik fijner, ook kun je moeilijke granen als rogge en haver er beter mee verwerken.  Zoek, zoals Andre ook aangeeft,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 veelal wordt geadviseerd flessen met kurk liggend op te slaan tegen uitdroging. Ook zou een seal kunnen helpen tegen uitdroging. Zelf gebruik ik veelal schroefdoppen, beugelsluiting of T-kurken. Ik heb wanneer ik een T-kurk kies neem ik de kunsstof…   Meer lezen»

  • Profielfoto van GlenEddy

    GlenEddy antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 kurken een tijdje weken in warm water tot ze soepel zijn

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 warm gebotteld? Kan wel wat vacuüm ontstaan dan

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 ja net gelezen ik ga morgen even foto’s voor je maken. Komt eraan martin

  • Profielfoto van kleine02

    kleine02 antwoordde op het onderwerp "Gisten mout whiskey" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 Ik wil ook proberen te koken, als er interessante moeilijkheden zijn, lees ik het graag.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 4 en 5 maart ben ik nabij Maastricht, 12, 13 maart is mijn schoonfamilie op en neer geweest. Als je mij even een pb doet stuur ik je later even wat foto’s. (Zit nu in een badkamer verbouwing)

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 als je met een brander werkt heb ik ook nog een 50l aluminium en een 125l aluminium pan in de aanbieding rondom zwolle.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 als je op google zoekt en 40 of 50 liter pan rvs intoetst dan krijg je heleboel aanbiedingen.

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 
    marktplaats 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 Pragmatisch gezien wil je een ketel hebben die ongeveer twee keer zo groot is dan de hoeveelheid wort die je wilt gaan vergisten, met het toevoegen van het mout (en graan) wil je wat ruimte overhouden om tijdens het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Wim58

    Wim58 antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 en @alchemist als je op de fles met houtsnippers eea een drie of vier maanden laat rusten met wekelijks schudden en wat zuurstof er in laat. Mijn vraag is dan; kan ik in die drie maandelijkse periode de smaak…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 Blender gebruik ben ik geen voorstander van aangezien het filteren een nachtmerrie kan worden, gelukkig kun je nog bij een aanbieder het mout laten schroten.   Helaas noem je twee dranken die uit een hoop zijn samengesteld, niet alleen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 Geen Jack Daniels, prima, maar dat houdt nog een hoop andere soorten over qua stijl. Iets specifieker qua wat je lekker vindt helpt, en welke apparatuur / materialen tot je beschikking hebt. Wil je 10 / 20 / 50 …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 ik heb de 30 graden optie nooit geprobeerd, maar vaak is overdaad geen goed ding, je kunt ook niet verwachten dat het tien keer zo lang trekken betekent dat het een 10 jaar oude whisky wordt, er zijn honderden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 dat is ook een optie, je kunt de snippers direct toevoegen na het destilleren, zet het in een fles met een prop keukenrol in de hals zodat het kan ademen.   Proef om de zoveel tijd tot het hout…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    @martin74 Je noemt meteen een aantal mogelijkheden maar de vraag is eerder wat je ermee wilt bereiken qua smaak. In de regel geldt dan bij dat bij lagere percentages (45 a 50%) de zachtere smaken zoals vanille uit het hout…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 19 uur geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 1 dag geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens