-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelmelasse is donkerbruin" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@martin74 net als een appel die gevallen is die bruine plekken krijgt is dat ook mogelijk door vergisting. Er zijn stofjes in appel die verkleuren door oxidatie.
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren geleden
@martin74 Ik werk met pannen van ca 5 liter en bijbehorende hoeveelheden graan, mout en/of meel en water. Ik zet de pan op het vuur en onder goed roeren breng ik de massa op iets meer dan de gewenste temperatuur…. Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren geleden
@martin74 dit zal je moeten leren door veel te oefenen en een manier te zoeken die bij jou persoonlijk en omstandigheden past. Makkelijk gezegd maar ik heb het al een aantal keren gedaan en bij mij schiet de temperatuur ook… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Graan koken" – 2 jaren geleden
@martin74 Er zijn automatische maischketels, die werken een vooraf ingesteld temperatuur/tijd schema af. Met een pan en een brander vind ik fijner, ook kun je moeilijke granen als rogge en haver er beter mee verwerken. Zoek, zoals Andre ook aangeeft,… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 1 maand geleden
@martin74 veelal wordt geadviseerd flessen met kurk liggend op te slaan tegen uitdroging. Ook zou een seal kunnen helpen tegen uitdroging. Zelf gebruik ik veelal schroefdoppen, beugelsluiting of T-kurken. Ik heb wanneer ik een T-kurk kies neem ik de kunsstof… Meer lezen»
-
GlenEddy antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 1 maand geleden
@martin74 kurken een tijdje weken in warm water tot ze soepel zijn
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Flessen kurken" – 2 jaren, 1 maand geleden
@martin74 warm gebotteld? Kan wel wat vacuüm ontstaan dan
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 ja net gelezen ik ga morgen even foto’s voor je maken. Komt eraan martin
-
kleine02 antwoordde op het onderwerp "Gisten mout whiskey" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 Ik wil ook proberen te koken, als er interessante moeilijkheden zijn, lees ik het graag.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 4 en 5 maart ben ik nabij Maastricht, 12, 13 maart is mijn schoonfamilie op en neer geweest. Als je mij even een pb doet stuur ik je later even wat foto’s. (Zit nu in een badkamer verbouwing)
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 als je met een brander werkt heb ik ook nog een 50l aluminium en een 125l aluminium pan in de aanbieding rondom zwolle.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 als je op google zoekt en 40 of 50 liter pan rvs intoetst dan krijg je heleboel aanbiedingen.
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74
marktplaats -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 Pragmatisch gezien wil je een ketel hebben die ongeveer twee keer zo groot is dan de hoeveelheid wort die je wilt gaan vergisten, met het toevoegen van het mout (en graan) wil je wat ruimte overhouden om tijdens het… Meer lezen»
-
Wim58 antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 en @alchemist als je op de fles met houtsnippers eea een drie of vier maanden laat rusten met wekelijks schudden en wat zuurstof er in laat. Mijn vraag is dan; kan ik in die drie maandelijkse periode de smaak… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 Blender gebruik ben ik geen voorstander van aangezien het filteren een nachtmerrie kan worden, gelukkig kun je nog bij een aanbieder het mout laten schroten. Helaas noem je twee dranken die uit een hoop zijn samengesteld, niet alleen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Volledig recept whiskey maken" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 Geen Jack Daniels, prima, maar dat houdt nog een hoop andere soorten over qua stijl. Iets specifieker qua wat je lekker vindt helpt, en welke apparatuur / materialen tot je beschikking hebt. Wil je 10 / 20 / 50 … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 ik heb de 30 graden optie nooit geprobeerd, maar vaak is overdaad geen goed ding, je kunt ook niet verwachten dat het tien keer zo lang trekken betekent dat het een 10 jaar oude whisky wordt, er zijn honderden… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 dat is ook een optie, je kunt de snippers direct toevoegen na het destilleren, zet het in een fles met een prop keukenrol in de hals zodat het kan ademen. Proef om de zoveel tijd tot het hout… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat beste te doen na fijnstook" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@martin74 Je noemt meteen een aantal mogelijkheden maar de vraag is eerder wat je ermee wilt bereiken qua smaak. In de regel geldt dan bij dat bij lagere percentages (45 a 50%) de zachtere smaken zoals vanille uit het hout… Meer lezen»
- Meer laden