Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Martin74

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Martin74

@martin74

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Krijg pH meter niet gecalibreerd" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @martin74 ik heb zelf een wat duurder model waarbij men de elektrodes kan vervangen. Heb je zo’n geel pennetje? Misschien is de tip wat vies of gekrast. Als de elektrode droog heeft komen te staan tijdens opslag, zal deze waarschijnlijk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gisten mout whiskey" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @martin74 Een p.H. die gehanteerd wordt voor graan vergistingen is 5,4 a 5,6 bij de start, het ligt er even aan hoe hard het leidingwater is of een correctie nodig is. Gistvoeding is meer afhankelijk van de grondstof die vergist…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitmix vergisten" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @martin74 alles waar suikers inzitten mum je vergisten.
    In stukken snijden of kneuzen is altijd verstandig
     

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Kitzinger champagne gist" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 enkel gist, DAP is raadzaam👍 met de gebruiksaanwijzing te volgen, dus starter maken, is opzich aan te raden voor een vlotte start. Er zit niet geweldig veel gist in een zakkie, dus ff starter maken heb je al groter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Kitzinger champagne gist" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 
    nee ik strooi het gewoon op en laat het ze werk doen 
    zit er te weinig suiker in ,kun je er wat diksap bij doen 
    of suiker ,eerst inkoken alleen suiker verandert iets de smaak 

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Kitzinger champagne gist" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 
    ik gooi het er gewoon in en het gist makkelijk 
     

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kitzinger champagne gist" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 Geen ervaring met de gist, de verpakking vermeldt alleen dat er gist in zit, afhankelijk van het soort appels kan de voedingswaarde voor de gist wisselen dus ik zou adviseren om er gistvoeding aan te toe voegen.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 wat heb je voor soort  fruitsap gebruikt zat er misschien conserveer middel in. En bij de potdistillers yeast hoef je geen gistvoeding meer toe te voegen want dat zit er al in(een soort turbo gist). Maar meestal hoef je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 in dat geval zou koken niet nodig zijn. Is alleen belangrijk bij verse fruit pulp. Is om pectase te denatureren zodat je geen methanol aanmaakt

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 Hoeveel gist had je toegevoegd en op hoeveel liter sap? En was dit sap zelf geperst of uit de supermarkt, ivm eventuele aanwezige conserveringsmiddelen? En ik neem aan dat wanneer je het sap gekookt hebt het eerst goed af…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Help gist proces start niet" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @martin74 wacht nog even 48 u af sommige gisten komen langzaam op gang
     
     

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74 
    Dan moet dat goed gaan!
    is een 80 liter boiler geweest ,kan idd een hoop in ..maar dan zit je ook wel ff..

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74 
    ipv van de tape kun je beter brooddeeg gebruiken ,Tape gaat bij 88 graden en lange sessie los laten 
    Ziet er wat rommelig uit ,Witbrood is het beste
     928F8767-C062-47AC-A1EA-8B6209AC9F34.jpeg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74 voor een fruitstook  zou de temperatuur op brug 84 tot 88 graden een continue smaak overdracht geven. Het is wel dat de smaak iets veranderd tijdens overhaal.  Maar Aan eind zal er een snel omslaan zijn van rond en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74 als  de kwaliteit van de te stoken batch goed is en je kunt temperatuur vasthouden zonder hoog oplopen zou het in een keer kunnen. 
    Je proeft aan einde of 2e overhaal nodig is.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74 aantal jeten overhalen hangt van kwaliteit van de vergiste batch af en wat voor ketel je gebruikt. Meestal zal het 2 x zijn .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisten fruit bijna klaar" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74 als je een koozak in de ketel doet kun ne alles overstorten. Alleen inderin zit een dun grauw laagje  dat gooi je niet over.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74  je moet niet uitgaan van die bubbels in waterslot  .  Dat is niet een goede indicatie. . Als er voldoende co2 in ton is gaat een vlam uit als je die aan oppervlakte houd    dan is er gewoon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74, kan allebei. Je kan de pulp in een kookzak doen en alles in de ketel doen of giet de pulp door een vergiet en laat de vloeistof even bezinken zodat de dode gist weer op de bodem ligt en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @martin74 zodra een beslag staat te gisten nuet meer roeren.  Gist produceert ethyl in anearobe conditie.   Roer je er zuurstof in zal gist minder alcohol uitstoten  ,knop vormen en meer azijnzuur uitstoten.   Wanneer je appels en peren even verwarmt…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 1 dag geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 1 dag geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens