-
McCorner vind forumbericht "Koelsysteem" – leuk 3 jaren geleden
-
McCorner vind forumbericht "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022" – leuk 3 jaren geleden
-
McCorner vind forumbericht "Afstand brander tot ketel" – leuk 3 jaren geleden
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Douane vergunning" – 3 jaren geleden
Ik heb een keer in de Achterhoek hier uitgebreid over gesproken met een wijnboer. Er komt best nog wel het e.e.a. aan administratie bij kijken (in ieder geval bij de wijn): Hoeveel druiven zijn er geoogst, wat valt daarbij te… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 3 jaren geleden
Je zal merken dat na een tweede stook de smaak beter is en, zeker met een sugarwash, minder scherp.
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Blaand overpeinzingen" – 3 jaren, 1 maand geleden
@alwine Het is ook zoete wei (van het kaas maken) dat ik ga gebruiken. Ik maak dan zelf weer eens kaas als hobbyist of ik haal de wei bij een zelfkazende boer in Hazerswoude. Voor zover ik weet komt de… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Blaand overpeinzingen" – 3 jaren, 1 maand geleden
@alwine Dat klinkt interessant, want ik ben in eerste instantie ook benieuwd naar vergisting zonder geraffineerde suiker e.d. Kan je mij een beschrijving geven van wat je hebt gedaan en waar je de lactase vandaan hebt? Welke gist heb je… Meer lezen»
-
McCorner vind forumbericht "Blaand overpeinzingen" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Blaand overpeinzingen" – 3 jaren, 1 maand geleden
@alchemist Dank je wel, in ieder geval weer wat leesvoer er bij 🤔
-
McCorner vind forumbericht "Blaand overpeinzingen" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner vind forumbericht "Blaand overpeinzingen" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner posted a new topic "Blaand overpeinzingen" – 3 jaren, 1 maand geleden
Enige tijd geleden is door @Jeert een post geplaatst over het maken van Blaand, een gefermenteerd product uit wei (Wei is de waterige gele vloeistof die overblijft van het kaas maken). @Kees22 heeft naar aanleiding daarvan op gegeven moment een… Meer lezen»
-
McCorner vind forumbericht "Even de cookies/cache leegmaken als je Stookwinkel gebruikt" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 3 jaren, 1 maand geleden
Als je een aan- en afvoer hebt, dan zou ik de moeite van kuipen en ijsblokken e.d. niet nemen: Als ik uitga van de T500 die ongeveer 500ml koelwater per minuut gebruikt en van een volle ketel, dan ben ik… Meer lezen»
-
McCorner vind forumbericht "Rum uit de vensterbank?*%?!" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner vind forumbericht "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner vind forumbericht "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren, 1 maand geleden
@alchemist Omdat ik binnenkort weer melasse ga verwerken en een slechte ervaring had met de pH van pruimen extract even een vraag: Heb je enig idee hoeveel eierschalen te gebruiken op 25 ltr wash met 5 ltr melasse?
-
McCorner vind forumbericht "Perfect pompje voor de T500" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Vergisting pruimenextract" – 3 jaren, 1 maand geleden
De pH blijkt uiteindelijk te zijn uitgekomen op 3.6. Vraag aan @robbert: uitgaande van dit voorbeeld, rode pruimen extract. Ik neem aan dat dit een specifieke zuursoort oplevert? Of is ook dit weer afhankelijk van de combinatie met de gistsoort en/of… Meer lezen»
- Meer laden