-
Kampijood antwoordde op het onderwerp "Grieks raki" – 3 dagen, 10 uren geleden
@mccorner Hallo, ik wil geen ouzo…..maar raki!
-
Targa antwoordde op het onderwerp "Destilleren" – 4 dagen, 3 uren geleden
@mccorner . Kan je mede ook destilleren ? Zo ja wat voor smaak krijg je dan ?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Winterkorn" – 2 weken geleden
@mccorner dat is juist. Voor 10 liter alkohol of borreltje van 45 % in fles te krijgen heeft u zoveel graan , water en mout nodig. Als u dan in kookt tot mooi soortelijke gewicht krijgt u ongeveer 100 tot 110… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo mensen :)" – 1 maand geleden
@mccorner je hebt volkomen gelijk ik weet zo niet meteen uit hoofd waar maar volgens mij een land in Afrika en Mongolië zijn er inderdaad dranken uit wei gemaakt . Zowel als den soort wijn en een licht alcoholisch gedestilleerd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 2 maanden, 3 weken geleden
@mccorner bij rogge is het verstandig om in eetste instantie de gom stoffen af te breken. Dat gebeurt bij 41-45 graden . Dat geld ook voor haver . Daarna kun je of naar 55 gr gaan of meteen naar 65-67… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 2 maanden, 3 weken geleden
@mccorner als het pap is is de omzetting niet goed gegaan of de water kilo verhouding niet. Bij ph boven 5,9 werkt de amylase ook niet optimaal.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 2 maanden, 4 weken geleden
@mccorner ik heb het met m’n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk water toevoegen zodat het vloeibaarder wordt…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner Een andere vraag nog die me al een paar dagen bezig houdt: Zuidam gebruikt diverse kruiden, jij vertelde ook dat je diverse kruiden hebt besteld, wanneer is iets nog een jenever en wanneer wordt het een gin? Geen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner Jenever wordt in de regel gemaakt op meerdere granen . Gin op enkel mout en moderne gin op alcohol uit suiker of suiker melasse . Daarnaast is jenever voornamelijk de jeneverbes als hoofdtoon in smaak en bij gin de … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner is weer eens wat anders dan een vergisting die niet wilt starten 🤭
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner ik maak het water ongeveer op de juiste themp met een instelbare waterkoker dan hoef het gas niet hoog alleen een kleine vlam om de themp vast te houden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner Water aan de kook, dan beide meelsoorten erin en eventjes doorkoken, als het meel is zal een tiental minuten volstaan. Rustig laten zakken naar 72 a 67 en dan pas de mout erbij. Ik ben zelf nog in… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner Heb in ieder geval bij nummer 4 een waarschuwing geplaatst 😉 , en nog de opmerking dat wanneer het echt dik lijkt te zijn na vergisting water toe te voegen, dat deze de oude Hollanders ook met Jenever maken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner Nu voel ik me schuldig, maar nummertje vier heeft een andere verwerkingsmethode dan dat jij lijkt te beschrijven; BEREIDING Verwarm het brouwwater tot 70°C. Voeg de mout en meel toe en roer goed door. Hou het geheel 90… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 3 maanden, 1 week geleden
@mccorner niet echt leesbaar , maar wat is de korte samenvatting?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mccorner Het komt eigenlijk door hoe de recepten beschreven zijn, sommige redeneren vanuit de opbrengst (opmerking per liter gaat om opbrengst niet brouwwater) en andere redeneren vanuit de stort, dan staan er ook meer absolute getallen dan x gram per… Meer lezen»
-
Lekker antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 3 maanden, 2 weken geleden
@mccorner vol vermogen 2000 w, gevuld tot max, en met steentjes, bij de andere ketel ongeveer zelfde kruiden 3000 w en geen probleem
-
Gertan antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 4 maanden geleden
@mccorner ben nog in de leer fase, deze ochtend de oplossing nogmaals gemeten en deze gaf boven de 80% aan. Maar de andere oplossing die al een lange tijd staat gaf netjes 44% aan net zoals gisteren. Ik denk dat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 4 maanden geleden
@mccorner mijn schaalverdeling op de refractometer gaat maar tot 80% daar boven heb je er niets aan en gebruik ik de dobber.
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 4 maanden geleden
@mccorner de plek waar wij wekelijks de boodschappen halen. Enorm assortiment met lekker groente, fruit en vlees.
Door wat ik hier lees, ben ik wel nieuwsgierig geworden. Ook maar eens een stook met Pekmez doen.
Groet Mark - Meer laden